Українцям показали місячні тарифи на газ

З травня на ринку газу відбулися важливі зміни - всіх споживачів перевели на річний тариф. Це означає, що ціна до кінця квітня 2022 року не повинна змінюватися. Очікувалося, що влітку ціна газу може знизитися в рамках місячного тарифу. Постачальники газу опублікували свої тарифи на червень, їх розмістив портал Газправда.

Газ. Фото: скріншот Youtube-відео
Газ. Фото: скріншот Youtube-відео

У користувачів є можливість перейти на тариф "Місячний", якщо вони вважають, що так їм буде вигідніше платити. До слова, очікувалося, що річний тариф буде не сильно відрізнятися від граничної суми, яку Кабмін встановив раніше - 6,99 грн.

Однак, фактично компанії встановили тариф на газ починаючи з 7,80 грн за куб і максимально до 13,50 грн.

Відзначається, що деякі постачальники встановили на червень більш вигідний тариф на газ, ніж в річному.

Є компанії, як, наприклад "Агросинтез Трейдинг", які залишили річний і місячний тарифи на одному рівні - 7,80 грн.

А ось Черкасигаз Збут і Уманьгаз Збут запропонували річний тариф 7,89 грн, а місячний на червень значно вище - 11,45 і 11,47 грн.

До слова, у більшості компаній тариф на газ не перевищує 9 грн за куб. Більшості українців, які проживають в різних регіонах України доведеться платити в середньому 7,98-7,99 грн за куб.

Координатор комунальних програм в мережі "Опора" Тетяна Бойко зазначила, що очікуваного зниження тарифу на літо в цілому не відбулося.

Вона пов'язує такі тарифи з діями російського "Газпрому", який поки не поспішає продавати свій газ. Водночас ціни на європейських хабах досить високі. Саме через ці причини й такі тарифи на газ встановили компанії населенню.

Тариф. Фото: Газправда

До слова, постачальники крім річного та місячного тарифів ще можуть запропонувати своїм клієнтам і сезонні ціни на газ. Незабаром деякі компанії повинні вже їх презентувати.

Тариф. Фото: Газправда

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що "Нафтогаз" представив новий тарифний план і назвав спосіб заощадити третину на оплату.

Також ми писали, що для українців уряд готує пільговий тариф на електроенергію, кому він буде покладений.

Нагадуємо, що "Нафтогаз" поінформував українців, що змінити старого постачальника на їх компанію можна через "Нову пошту", як це зробити.