На цю мить в Міністерстві енергетики розглядають кілька моделей підвищення тарифів

У Верховній Раді розробляють нову модель постачання електроенергії для українського населення. Згідно з даними, нова система передбачає ПСО, що дозволить продавати ресурс за пільговим тарифом. Однак на вигідну вартість електроенергії зможуть розраховувати не всі. Про це повідомляється на сайті Міністерства енергетики.

Пільговий тариф. Фото: скріншот Youtube-відео



За попередніми даними, зовсім скоро українці спостерігатимуть підвищення тарифів. Найімовірніше, що вартість пільгового тарифу зупинитися на рівні 1,68 гривні. Однак розкид ресурсу згідно з нормою досить великий, а саме від 100 до 500 кВт на годину.

Також є припущення, що вартість електроенергії для населення буде формуватися в кожному регіоні окремо. Найімовірніше, що мінімальні показники будуть спостерігатися в Києві, а ось максимальні - в Івано-Франківській і Луганській областях.

У зв'язку з цим, вже 1 липня міністерство представить нову модель функціонування енергетики для українців, яка буде спрямована на захист малозабезпечених громадян. Новий керівник Міненерго зазначив, що, формуючи новий тариф, держава буде враховувати інтереси всіх боку ринку електроенергії. На цей момент нова модель залежить від обсягів спожитого ресурсу. Подібну інформацію також підтвердив народний депутат Сергій Нагорняк і глава НАЕК Петро Котин.

Варто відзначити, що тягар спеціальних умов щодо надання доступних тарифів за комунальні послуги для населення України несуть саме "Енергоатом" і "Укргідроенерго".

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що українцям розповіли, в яких випадках можна отримати відмову на призначення субсидії.

Також портал Стіна повідомляв, що компанія "Нафтогаз" почала підключати нових абонентів за допомогою послуг "Нової почти".

Крім цього Стіна повідомляв про те, що мобільний оператор "Київстар" несподівано вирішив змінити правила для своїх клієнтів.