Що сьогодні під забороною і чим цей день запам'ятався в історії

У понеділок, 7 червня всі православні вшановують пам'ять Пророка, Предтечі й Хрестителя Господнього Іоанна, а серед людей день отримав назви Іванов або ж Іван - медяної роси. Остання назва з'явилась тому, що найчастіше ранкові опади в цей день мають солодкуватий медовий присмак. У народі було прийнято звертатися до Івана з проханнями про огорожу полів і городів від медяної роси, розповідає Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі сьогодні святкується День безпеки харчових продуктів. В Ізраїлі відзначається День Єрусалима, в Аргентині - День журналіста, в Литві - День батька, в Україні - День працівників місцевої промисловості та День працівників водного господарства, в Перу - День прапора. У Сполучених Штатах відзначають День відеомагнітофона, День виживших після онкології та День шоколадного морозива, а в Ісландії - День моряків.

Народні прикмети й заборони 7 червня

  • Скільки роси буде вранці, стільки й конопель з льоном;
  • Горобина почала пізно цвісти - осінь буде дощовою і довгою;
  • Дощова погода - в серпні буде холодно і мало грибів.

У цей день заборонено бігати по траві босоніж, оскільки великий ризик захворіти серйозним недугом, при цьому не можна випускати на росу також і тварин. У цей день під забороною і близькість між подружжям, оскільки зачата в цей день дитина виросте ледачою і некмітливою.

Чим цей день запам'ятався в історії

У 1340 році було засновано місто Роттердам. У 1692 році на Ямайці стався потужний землетрус, що знищив головну піратську базу у всьому Карибському морі. У 1775 році Сполучені Колонії змінили назву на нинішні Сполучені Штати. У 1903 році відбулося відкриття хімічного елемента полонію. У 1919 році в США вперше в історії застосували письмові тести для здачі на водійські права. У 1960 році в Саудівській Аравії жінки отримали дозвіл на отримання освіти. У 1965 році Sony представила перший домашній відеомагнітофон, який на той момент коштував 995 доларів.

Як раніше писав портал Стіна, в Україну знову повертаються дощі, сонце тішило українців не довго.

Раніше Стіна інформувала, що іноземці влаштували в Україні весільний бум, у РАГСах пожвавішало.

Нагадаємо, що в Верховній Раді хочуть залишити українцям один вихідний день на святкові дні.