Депутати хочуть скасувати додаткові вихідні - в чому причина

На офіційному порталі Верховної Ради України з'явився законопроект №4597. Ініціатива передбачає скасування додаткових вихідних в країні. Відзначається, що це так само наблизить наші правила до законодавства країн Європейського Союзу. Стало відомо, в чому причина таких нововведень.

Відпочинок на природі. Фото: YouTube, скрін
Відпочинок на природі. Фото: YouTube, скрін

Варто пояснити, що в разі прийняття таких змін у законодавстві у представників Кабінету Міністрів не буде права переносити свята і робочі дні. Наприклад, якщо зараз через Трійці 20 червня українці будуть відпочивати відразу три дні поспіль (так як свято з вихідного переноситься на будній), то після нововведень таких довгих вікендів вже не буде. Тобто, свято буде тільки одним, а вихідні не будуть розтягуватися.

Справа в тому, що при такому перенесенні додатковий державний вихідний потім буде відпрацьовуватися. В результаті начебто і відпочили більше, але потім - довга робочий тиждень. Законопроект №4597 пропонує заборонити начальству робити шестиденні тижні тим співробітникам, які працюють за графіком п'ять через два (тобто, з понеділка по п'ятницю включно).

Автори законопроекту вважають, що велика кількість таких перенесень погано впливає на роботу з інвесторами та донорами і в цілому формує негативну репутацію бізнес потенціалу нашої країни серед інших держав. Зараз документ розглядають члени профільного комітету, вже після цього - його відправлять на голосування в парламент. Варто нагадати, що законопроект вступає в силу тільки після того, як депутати підтримали його у Верховній Раді, а президент поставив свій підпис.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що вже скоро українці будуть відзначати Трійцю. Стало відомо, як потрібно підготуватися до свята.

Також повідомлялося, що експерти Укргідрометцентру розповіли, якою буде погода в перший місяць літа. Як виявилося, червень сильно здивує українців.

Крім того, експерти розповіли, що потрібно робити, щоб отримати вдвічі більше врожаю огірків. Важливі рекомендації для городників.