З'явилася карта погоди на 6 червня

Останні кілька днів українці нарешті відчули, що на вулиці літо, а не тільки на календарі. Встановилася комфортна температура, а також припинилися дощі. Але, на жаль, це не надовго. Прогноз погоди на неділю, 6 червня від Українського гідрометцентру може розчарувати багатьох.

Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео
Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео

Українцям знову потрібно діставати парасольки та змінювати плани, якщо вони не хочуть намокнути під дощем. Особливо це стосується жителів східних і північних областей, де синоптики прогнозують помірні дощі, а в решті регіонів - вони будуть короткочасними. При цьому, дощі будуть супроводжуватися грозами. Як показує карта, цієї долі не минає жодна з областей.

Тому, вихідний, можливо, доведеться провести сидячи вдома. При цьому, температура на вулиці буде досить комфортною, у середньому від +20.

Найтепліше буде на заході України, де стовпчики термометра піднімуться в Ужгороді до +23 ... + 25, а в більшості міст цієї області температура буде в межах +22 ... + 24.

У південних областях України в Миколаєві буде +22 ... + 24, в Одесі та Запоріжжі - +20 ... + 22, а в Херсоні - +21 ... + 23.

У північних областях буде трошки прохолодніше - в Сумах - від +19 до +21, у Чернігові - +20 ... + 22. У столиці України - місті Київ теж пройдуть опади та буде +20 ... + 22.

У центральних областях України тільки в Кропивницькому і Вінниці повітря прогріється від +20 до +22, а в Черкасах і Полтаві - +19 ... + 21. На Сході України теж буде від +19 до +21 у всіх областях.

Тим, хто вирушає до моря, слід знати, що в п'ятницю, 4 червня температура води в Чорному морі становила +16 ... + 18, а в Азовському - +20 ... + 22.

Карта погода. Фото: meteo.gov.ua

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що українців хочуть позбавити додаткових вихідних з нагоди низки державних свят. Стало відомо, на які свята, можливо, доведеться незабаром працювати.

Також ми писали, що українцям не варто засмучуватися, що літо зіпсовано. Синоптик Микола Кульбіда прогнозує справжню спеку, названі терміни.

Нагадуємо, що в червні християни відзначатимуть одне з 12 головних православних свят - Трійцю-2021. На яке число припадає свято і як до нього потрібно готуватися?