Синоптик розповіла, якою буде погода в багатьох областях країни 7 червня

Погода постійно змінює свій настрій. Спочатку мінливою і дощовою вона була протягом всіх трьох місяців весни, а тепер таке ж таки не постійне, іноді сонячне, а іноді дощове і сире літо. Про те, яка погода буде в понеділок, 7 червня, розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, відомий синоптик Наталка Діденко.

Погода в Україні.  Фото: скріншот YouTube-відео
Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео

За її словами, в понеділок по всій Україні прогнозуються дощі. Дощовою погода обіцяє бути через циклони, один з яких йде в південному напрямку з півночі. Повернувшись в бік західної частини України, він зустрінеться з циклоном, який зараз перебуває над Німеччиною.

Крім того, варто відзначити, що опади у вигляді дощів будуть помірними та короткочасними у багатьох областях нашої країни. У деяких регіонах України, з-за неоднорідної структури атмосферного циклону, можуть пройти зливи, а десь прогнозуються лише невеликі опади.

Також, в деяких областях України, прогнозуються грозові дощі, які будуть супроводжуватися сильним вітром. Крім того, не виключається навіть град, тому слід бути обережними.

Природно через дощову і сирої погоди знизиться і температура повітря. У багатьох областях країни протягом усього дня вона буде коливатися від +19, максимум до +24 градусів тепла. У північних регіонах, а точніше в Сумській області, на градусниках можна буде побачити від +17 до +20 тепла, така ж температура повітря буде і в Приазов'ї. Відзначається, що під час дощу, температура знизиться ще приблизно на 2, максимум на 4 градуси.

Жителям столиці, синоптик рекомендує обов'язково взяти з собою парасольки, оскільки вже вдень прогнозуються грозові дощі, незважаючи на те, що ще вранці була сонячна і гарна погода. Температура повітря в Києві буде коливатися в діапазоні від +20 і максимум до +22 градусів тепла. Але під час дощу вона обов'язково знизиться, приблизно, ще на 2-3 градуси.

Незважаючи на дощову і трохи сиру погоду - день обіцяє бути теплим, значного зниження температур не прогнозується.

Якщо ж ви запланували поїздку на природу, то відкладати її зовсім необов'язково, адже дощові хмари будуть періодично чергуватися з сонячною погодою.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що українців хочуть позбавити додаткових вихідних з нагоди низки державних свят.

Також ми писали, що українцям не варто засмучуватися, що літо зіпсовано.

Нагадуємо, що в червні християни відзначатимуть одне з 12 головних православних свят - Трійцю-2021.