Коли у 2021 році Трійця і як підготуватися до свята

Щорічно православні християни відзначають одне з найважливіших свят - Трійцю. Дата щорічно змінюється, оскільки залежить від того, коли святкується Великдень. Про те, коли припадає це свято у 2021 році та що потрібно зробити до важливої ​​дати, інформує "Стіна".

Церква. Фото: скріншот YouTube-відео
Церква. Фото: скріншот YouTube-відео

Цього року Великдень у християн припав на 2 травня. Традиційно, Трійцю відзначають на 50-й день після Світлого Воскресіння Христового. Це означає, що Трійця-2021 припадає на 20 червня.

Також Трійцю ще називають П'ятдесятниця. В Євангелії описано, що на це свято Святий Дух зійшов на апостолів Ісуса Христа і Діву Марію, він нагадував вогненні язики.

Трійця уособлює єдність Святого Духа, Бога Отця і Бога Сина. Також Трійця вважається днем ​​народження церкви.

У ніч на Трійцю в церквах проводяться цілонічні чування. За традицією, в суботу перед Трійцею потрібно пом'янути померлих рідних і близьких, помолитися за них в церкві та поставити свічку за упокій.

Увесь тиждень після Трійці отримав назву Зелений, оскільки вважається, що в цей час Бог створив Землю і прикрасив її зеленню. Заведено збирати квіти в полі, трави та прикрашати свій будинок, а також церкви.

З дерев можна зірвати гілочки для букетів. Підходить липа, береза, дуб, клен. Важливо знати, що не можна додавати вербу, бо це символ Вербної неділі та осику. Осику вважають проклятим деревом, оскільки на ньому повісився Юда.

Існує традиція освячувати в церкві на Трійцю букетів з квітів та зелені, їх слід зберігати в будинку цілий наступний рік.

Трійця. Фото: скріншот YouTube- відео

За традицією в будинку також розсипали аїр на підлогу - траву з приємним ароматом. Після прикраси будинку такою рослиною воно нагадує траву на землі. Також існує повір'я, згідно з яким аїр здатен принести удачу, добробут і спокій на душі господареві житла.

Чебрець слід підвісити до стелі в будинку, щоб захистити будинок від пристріту, а жінкам не мати проблем з жіночим здоров'ям. Букетики з полину, папороті та любистку розвішували по кутах як захист від нечистої сили. Також можна додати гілочки м'яти в букет, ця пряність приносить добро.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в червні також буде відзначатися важливий православне свято - Вознесіння Господнє, відома дата.

Також ми писали, що з'явився докладний календар свят на червень-2021.

Нагадуємо, що синоптики оновили прогноз погоди на літо-2021, чого чекати в найближчі три місяці.