Кабмін вирішив по-новому боротися з податковими боржниками

Уряд подав на розгляд нардепів новий законопроєкт. У пояснювальній записці до проєкту сказано, що його мета збалансувати надходження до держбюджету, а також усунути прогалини в уже чинному законодавстві. Проєкт документа під номером 5600 зареєстрований на порталі Верховної Ради України.

Гроші. Фото: скріншот Youtube
Гроші. Фото: скріншот Youtube

Законопроєкт назвали "ресурсним", з його допомогою уряд планує підвищити ефективність надходження ат використання економічних ресурсів країни. У документі пропонують змінити ставки деяких податків, базу оподаткування, а також систему адміністрування.

Також чиновники вирішили боротися з тими українцями, які ухиляються від сплати податків. Для цього було внесено низку змін, які б надавали податковим службам більше прав над тими, хто, за їхніми даними порушують законодавство. У проєкті пропонують:

1. збільшити права податківців, щоб вони могли стягувати борги без звернення до суду;

2. забезпечити податковою заставою донарахованих за результатами перевірок сум на час адміністративного або судового оскарження;

3. заборонити виїзд глав компаній за кордон до повного погашення податкового боргу;

4. надати органам ДПС отримувати запит на інформацію від платника податків не тільки за фактом правопорушення, а й з інших питань, пов'язаних з оподаткуванням.

У документі пропонують встановити обмеження для відшкодування ПДВ з бюджету для платників-посередників, якщо товари в майбутньому будуть поставлятися на митній території України.

Також у документі пропонується запровадити обмежувальні норми для включення до складу податкового боргу податкових накладних, складені більше ніж 6 місяців з моменту здійснення операції.

Розроблені правила спрямовані на посилення адміністрування та протидію так званим "скрутки".

Як писав портал Стіна, в Україні заявляють про рекордно низьку ціною долара, в 27,29 грн за один долар.

Раніше Стіна інформувала, що українцям за гроші пропонують "доносити" на порушників ПДР.

Нагадаємо, українцям принесуть нові платіжки, в разі несплати очікуйте штраф.