У МВС анонсували новий законопроєкт, що пропонують українцям фіксувати порушення ПДР

У МВС анонсували новий законопроєкт, в якому пропонують грошову винагороду за фотофіксацію правопорушень правил дорожнього руху. Про це повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко, на пресконференції про підсумки року роботи автоматизованої системи фіксації порушень ПДР.

Автомобіль на дорозі. Фото: скріншот Youtube
Автомобіль на дорозі. Фото: скріншот Youtube

У відомстві підкреслюють, що з введенням закону, що дозволяє отримувати нагороду в розмірі 10% від розміру штрафу за фіксацію порушень правил дорожнього руху, очікують скорочення порушень, а також зростання безпеки на дорогах.

У МВС пропонують узаконити фіксацію порушення за допомогою смартфона. А за повідомлення з фотодоказами, українцями запропонують винагороду.

У відомстві законопроєкт знаходиться на стадії розробки. Зокрема сказано, що чиновники хочуть зробити так, щоб фото з мобільного телефону стало доказом правопорушення.

Заступник глави МВС розповів, що виходячи зі світової практики, фіксація порушень телефоном дає позитивний результат, і дороги стають більш безпечними. Геращенко порівняв результат реалізації своїх проєктів з безпекою доріг у Швеції.

Також було сказано, що відсоток смертності на дорогах знизився на 17%, за рік при встановлених 130 точках автоматичної фіксації правопорушень.

Багато українців підтримали ідею фіксації порушень на дорогах за допомогою телефону, а інші назвали такі фіксації "доносом" і "стукацтвом", з присмаком сталінських часів.

У мережі думки українців кардинально розділилися. Скріни взяті з-під поста глави правління Кредитвест банку Василя Невмержицького в Facebook.

Коментар до посту про законопроект з фіксацією порушень ПДР з телефону. Фото: скріншот Facebook

Коментар до посту про законопроект з фіксацією порушень ПДР з телефону. Фото: скріншот Facebook

Як писав портал Стіна, в Україні змінилися норми проходження габаритно-вагового контролю.

Раніше Стіна інформувала, що в Україні змінюють знаки і розмітку, що потрібно знати водіям.

Нагадаємо, українцям придумали нові податки, за що доведеться платити в казну.