Українцям розповіли, в яких випадках їм буде нараховано штраф за несплату податку за нерухомість

Незабаром жителям нашої країни прийдуть платіжки з новим податком на нерухомість, які обов'язково потрібно буде проплатити протягом двох месяцес з дня отримання. Якщо ж людина не зробить своєчасно оплату, то в такому випадку його чекає штраф. Про це інформує ТСН.

Гроші.  Фото: скріншот YouTube-відео
Гроші. Фото: скріншот YouTube-відео

Варто відзначити, що в разі затримки оплати за квитанцією на 30 днів, українцям доведеться заплатити штраф, розмір якого складе 10% від всієї суми, визначеної в цій. А ось в тих випадках, коли людина прострочить платіж податку за квитанцією більш ніж на 30 днів, то йому доведеться заплатити суму в два рази більше.

Крім того, варто відзначити, що податок стосується не всіх, а тільки тих українців, житлоплощу яких, якщо це квартира, становить понад 60 метрів квадратних. А ось якщо це будинок, то податок за нерухомість будуть платити ті, у яких його площа перевищує 120 метрів квадратних.

Також зазначається, що оплата залежить від площі приміщення, а ось сам розмір податку буде залежати від регіону. Податок для власників нерухомості в цьому році, налічується за минулий, при цьому в розрахунок приймається розмір мінімальної зарплати станом на 1 січня 2020 року - він становить 4 723,00 грн.

Крім того, платити його потрібно власникам, як житлової, так і не житлової нерухомості. А у випадку, коли власникам є неповнолітні, то замість їх, податок повинні сплачувати опікуни або батьки.

У разі, коли ви не отримували повідомлення-рішення, щодо невідповідності податкової адреси з вашим справжнім місцем проживання, то вам потрібно обов'язково звернеться, за місцем реєстрації, до податкового органу, щоб сплатити належну суму податку.

До слова, раніше "Стіна" розповідала про те, що за спробу проїзду по дорозі з пасажирами або з вантажем, але без дозвільних документів, водієві будуть платити штраф в розмірі 17 000 гривень.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що в Мінсоцполітики розробляють нову пільгу для українців, що передбачає безплатне паркування автомобіля.

А до цього ми писали про те, що в НБУ змінили правила щодо здійснення транзакцій з карту на карту.