Борги за газ спишуть, готується законопроєкт

З кожним роком борги за комунальні послуги ростуть, ситуацію погіршує і пандемія. Але не тільки українці накопичують борги за газ, тепловики теж мають заборгованість перед "Нафтогазом". У деяких містах ситуація настільки серйозна, що стоїть загроза зриву опалювального сезону. Президент України Володимир Зеленський, щоб не допустити комунального колапсу вже цієї осені, повідомив про важливе рішення. Деталі опублікував Офіс президента України.

Володимир Зеленський. Фото: скріншот YouTube-відео
Володимир Зеленський. Фото: скріншот YouTube-відео

Під час поїздки в Хмельницьку область він заявив про підготовку законопроєкту на розгляд Верховної Ради щодо списання боргів на газ для підприємств, що займаються постачанням газу в оселі українців.

Почувши таке рішення від глави держави, мер Хмельницького Олександр Семчишин подякував президенту за те, що він надає допомогу у розв'язанні проблем, що склалися в комунальної теплової енергетики.

Вказується, що не у всіх випадках підприємства теплокомуненерго з власної вини заборгували величезні суми компанії "Нафтогаз".

Однак, що отримавши підтримку президента України Асоціація міст України домоглася від постачальників газу чіткої ціни на "блакитне паливо", які будуть діяти в наступному опалювальному сезоні.

Одночасно, на підприємствах теплокомуненерго вказані величезні борги на мільйони. Влада обіцяла знайти компенсатори, але поки немає результату. Водночас вже почалася підготовка до опалювального сезону.

Невідомо, чи зможуть теплокомуненерго з боргами й далі надавати послуги з подачі тепла в будинки. Тому Асоціація міст України звернулася до Володимира Зеленського посприяти у списанні боргів перед "Нафтогазом".

Президент України пообіцяв подати до парламенту відповідний законопроєкт. Найближчим часом його повинні розглянути у профільному комітеті парламенту, потім його відправлять на розгляд народних депутатів.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що українців попередили, що скоро в будинках можуть остаточно відключити гарячу воду.

Також ми писали, що опубліковані місячні тарифи на газ для українців, як змінилися ціни по регіонах.

Нагадуємо, що "Нафтогаз" назвав спосіб заощадити третину на оплату платіжки за газ.