Завтра на вулицю без гумових чобіт і парасольки краще не показуватися

В останні дні погода не дуже радує українців і, всупереч календарному літу, на вулиці не так вже й жарко. На поліпшення погоди в неділю сподіватися не варто і слід готувати гумові чоботи й парасольки, оскільки насуваються опади. Про це розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Дождливая погода. Фото: скриншот YouTube-видео
Дождливая погода. Фото: скриншот YouTube-видео

Відповідно до її прогнозу, в неділю, 6 червня дощовою погода буде практично у всіх областях нашої країни, при цьому місцями вона буде супроводжуватися грозами та шквальним вітром. Температура повітря протягом дня коливатиметься в діапазоні від +18 до +23 градусів, трохи тепліше буде в західних і південних регіонах, де стовпчики термометрів доберуться до позначки у +26 градусів. Наталка Діденко попередила, що якщо ви плануєте провести час за містом, то обов'язково слід брати з собою дощовики або парасольки.

Жителів столиці погода в неділю, 6 червня теж не порадує. Прогнозуються несуттєві короткочасні опади, подекуди з грозою. Підніметься північно-західний вітер, що досягає швидкості в 7-12 метрів в секунду. Вдень повітря за вікном прогріється до відміток в +20... +22 градуси.

Раніше ми писали, що за словами синоптика Миколи Кульбіди, температура повітря влітку нинішнього року досягне +40 градусів і вище. Пік найвищих температур очікується в липні та серпні.

Кульбіда зазначив, що 2021 рік, з точки зору збільшення температурного режиму, входить в п'ятірку рекордних років поряд з минулим і позаминулим роками.

Всупереч тому, що погода в червні не балує більшість регіонів країни теплими днями, і градусники рідко показують вище +20 градусів, метеоролог стверджує, що чекати гарячого літа залишилося зовсім недовго.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що українців хочуть позбавити додаткових вихідних з нагоди низки державних свят.

Також ми писали, що українцям не варто засмучуватися, що літо зіпсовано.

Нагадуємо, що в червні християни відзначатимуть одне з 12 головних православних свят - Трійцю-2021.