У Верховній Раді провели голосування по санкціям компанії «Квартал 95»

Не так давно депутат «Слуги народу» Гео Лерос подав запит про санкції щодо студії «Квартал 95». Сьогодні, 4 червня, народні депутати розглянули це питання в стінах Верховної Ради. Трансляція засідання з'явилася на YouTube-каналі «5 телеканалу».

Ліга Сміху. Фото: YouTube, скрін
Ліга Сміху. Фото: YouTube, скрін

За підсумком голосування рішення про санкції «Кварталу» так і не прийняли. «За» проголосували лише 67 народних обранців. Решта - або «проти», або вирішили утриматися від участі в цьому процесі. В результаті запит Гео ЛЕРОС задоволений не був. У соціальній мережі Лерос вже написав про те, що «Зеленський говорить одне, а робить - інше».

Варто відзначити, що спочатку такий запит депутат подавав через те, що російський канал «СТС» придбав права на франшизу «Ліга Сміху» студії «Квартал 95». Лерос підкреслив, що в кінці минулого року президент отримав більше 4 мільйонів гривень роялті, а частина від суми - як раз кошти від продажу продукту каналу «СТС», на які в Україні накладені санкції.

Примітно, що представники студії «Квартал 95» раніше вже коментували ситуацію. За їх словами, дистрибуцією їхніх проєктів займаються не вони безпосередньо, а «Eccho Rights» - шведська компанія. Виходячи з цього, рішення з продажу приймаються саме шведською стороною, а не «Кварталом».

«Eccho Rights» має власну стратегію продажів, на яку правовласник не впливає », - підкреслювали в українській студії.

Варто додати, що перша леді України Олена Зеленська сказала майже те ж саме під час свого інтерв'ю журналістці ТСН Наталії Мосійчук. За словами дружини президента, в даній ситуації рішення приймалося дистриб'ютором, а не «Кварталом».

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що президент України Володимир Зеленський розповів, що будить міністрів раніше, ніж у них спрацьовують будильники. Гарант розповів, про що він говорить з главами відомств з самого ранку.

Також повідомлялося, що глава держави показав, з чого починає свій ранок. Відомий хореограф Влад Яма похвалив фізичну форму гаранта.

Крім того, перша леді України записала нове звернення до народу. Цього разу дружина гаранта з'явилася перед камерами в абсолютно новому образі.