У Пенсійному фонді відзвітували про індексацію пенсійних виплат

Пенсійний фонд України опублікував дані щодо перерахунку пенсійних виплат з першого квітня поточного року українським пенсіонерам. Надбавка склала близько 200 гривень. Дана інформація була опублікована на офіційній сторінці ПФУ в Twitter.

Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео

У повідомленні говориться, що перерахунок пенсійних виплат був проведений пенсіонерам, які продовжили працювати, після призначення пенсії. Відчути надбавку зможуть пенсіонери, які після оформлення пенсійних виплат працювали протягом двох років, в результаті чого придбали 24 місяці страхового стажу.

У категорію щасливчиків потрапили й ті пенсіонери, які працювали менш як два років, але після призначення пенсійних виплат пройшло не менше 24 місяців.

У відомстві зазначають, що індексацію провели 633 тисячам українських пенсіонерів. Збільшили розмір пенсійних виплат 313 тисячам громадян. Середній розмір надбавки становив 193,32 гривні.

Варто зазначити, що перерахунок виплат був проведений в автоматичному порядку і пенсіонерам не довелося звертатися до органів Пенсійного фонду. Крім того, крім індексації пенсійних виплат в червні буде виплачена доплата за квітень і травень поточного року.

Нагадаємо, що навесні поточного року Кабінет міністрів прийняв законопроєкт, згідно з яким з першого вересня не всі пенсіонери зможуть отримати свої виплати та пільги скориставшись послугами «Укрпошти». Таке рішення викличе величезні труднощі для громадян, що проживають в сільській місцевості, адже там немає банкоматів і за пенсіями доведеться їхати до найближчого міста.

Дане рішення викликало масу невдоволення, у зв'язку з чим Кабінет міністрів дав ще два роки на остаточний перехід пенсій з «Укрпошти» на банківські карти.

Нещодавно Стіна розповідала, що уряд має намір в черговий раз внести поправки в законопроєкт щодо віку виходу на заслужений відпочинок.

Також Стіна повідомляла, що Пенсійний фонд України показав українцям як виросли пенсійні виплати після двох індексацій.

Ще Стіна інформувала про те, що в уряді повідомили, як і коли будуть змінюватися заробітні плати в Україні.