"Укрпошта" продовжить обслуговувати пенсіонерів, приносячи адресно виплати

У поштовому операторі заявили, що примусового переведення пенсіонерів на банківські карти з 1 вересня не відбудеться. У повідомленні сказано, що Уряд скасував попереднє рішення примусово перевести всіх українських пенсіонерів на карти, відклавши ухвалення рішення до січня 2023 року. про це сказано на сайті "Укрпошти".

Відділення Укрпошти. Фото: Стіна
Відділення Укрпошти. Фото: Стіна

Основною причиною була названа неготовність банківської системи, і систематичне закриття банківських відділень. За інформацією, яку надала "Укрпошта", близько 13 мільйонів українців не можуть скористатися банкоматами через відсутність їх у населених пунктах.

У поштовому операторі підкреслили, що "Укрпошта покриває всі 100% території країни, це дає їй можливість доставляти фінансову допомогу всім без винятку українцям. Тому було вирішено перенести реформу перекладу пенсіонерів на карти на півтора року.

У поштовому операторі підкреслили, що пенсію, субсидію і соціальні виплати можна буде продовжувати отримувати через листонош, і в відділеннях "Укрпошти". Зміни були прийняті Кабміном 26 травня.

Для того, щоб поміняти спосіб отримання пенсії потрібно подати заявку до Пенсійного фонду. Крім того "Укрпошта" пропонує всім, кому відмовили в перекладі отримання пенсії через "Укрпошту" залишати свої скарги на телефон "Гарячої лінії" +38 (044) 354-52-73.
Глава "Укрпошти" Ігор Смілянський прокоментував рішення Кабміну про перенесення примусового переведення пенсіонерів на банківські карти, заявивши, що переклад повинен відбуватися поступово.

Він заявив, що до 2023 року може змінитися ситуація, і в уряді знайдуть потрібні рішення. А поки "Укрпошта" продовжить виконувати свою місію по доставці виплат громадянам.

Як писав портал Стіна, одній категорії пенсіонерам в Україні вирішили знизити пенсійний вік, а іншим будуть планово підвищувати.

Раніше Стіна інформувала, що пенсії і субсидії для українців зміняться після підвищення прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, в ПФУ запустили анонімну анкету, для скарг і виявлення корупції.