Верховна Рада прийняла новий законопроєкт

Верховна Рада, 3 червня поточного року в другому читанні прийняла закон, згідно з яким всі закордонні технологічні компанії, що працюють в Україні, змушені будуть платити ПДВ. Даною інформацією ділиться Фокус.

Користувач. Фото: скриншот YouTube-видео
Користувач. Фото: скриншот YouTube-видео

Відзначається, що за прийняття даного законопроєкту проголосувало 283 народних обранців. Завдяки новому закону буде здійснюватися поповнення в Державний бюджет, в результаті оподаткування закордонних компаній, таких як Facebook та Google, які надають свої послуги фізичним особам на території нашої країни.

Разом з тим буде розроблений сервіс, який спростить комунікацію та оборот документів компаній з регулятором. Варто зазначити, що податок на додану вартість будуть платити лише юридичні особи, а фізичних осіб нововведення не торкнеться.

Виходячи з документа, до категорії електронних документів будуть входити завантажені фільми, журнали та інша література, доступ до баз і електронних ресурсів, хмарні послуги, а ще послуги дистанційного навчання, рекламні послуги в Інтернеті, надання ПО.

Постачання послуг буде проводитися декількома способами. Наприклад, по мобільному коду країни СІМ-карти, або по IP-адресою, а також за місцем знаходження провайдера або ж за допомогою банківських реквізитів.

Відзначається, що ще в даному законопроєкті регулюється процес реєстрації зарубіжної компанії в якості платника податків, терміни сплати внеску, визначення бази, надання звіту про податки, передбачення сплати ПДВ у валюті та інше.

Всі процедури для компаній, що є платниками податків, будуть проходити дистанційно, за допомогою спеціального сервісу.

Нещодавно Стіна повідомляла, що на сьогодні в Міністерстві енергетики розглядають кілька моделей підвищення тарифів на електрику. Передбачено і пільговий тариф.

Також Стіна писала, що в Україні можуть зрости ціни на житло в новобудові. Кабінет міністрів подав важливий документ на розгляд до Верховної Ради.

Ще Стіна інформувала, що до кінця поточного року уряд має намір збільшити кількість камер фіксації правил дорожнього руху в рази.