У Міністерстві оборони показали автомобілі, що розроблені для потреб ЗСУ

Міністерство оборони України повідомило про п'ять приватних компаній, які виконують конструкторські роботи зі створення легкового автомобіля з високою прохідністю для потреб Збройних Сил. Нові моделі повинні витіснити радянські УАЗи в армії. Інформацією ділиться АрміяІнформ.

Автомобіль ЗСУ. Фото: скриншот YouTube-видео
Автомобіль ЗСУ. Фото: скриншот YouTube-видео

У п'ятірку обраних компаній потрапили "ВІДІЮНІКОМЕРС", "ПРОТЕКТІНЖІЮРІНГ", «Українська бронетехніка», «Конструкторсько-продуктивне підприємство "СИНЕРГИЯ" і "УКРАВТОБУСПРОМ". Повідомляється, що компанія "НВО МАЦП" зняла свою кандидатуру участі в даному проєкті.

Варто зазначити, що від перерахованих вище компаній Міністерство оборони очікує дослідні зразки техніки для проведення державних випробувань. Як відомо, "ПРОТЕКТІНЖІЮРІНГ" пропонує на випробування моделі корпорації «Богдан» і Great Wall.

Автомобиль ВСУ. Фото: скриншот Лига нет

А ось компанія "ВІДІЮНІКОМЕРС", створює автомобілі спеціалізованого і спеціального призначення. Вони виробляють моделі швидкої допомоги, інкасаторські машини. Якщо говорити про «Української бронетехніці, що вона знайшла свою популярність після створення автомобілів для Збройних сил України, Національної гвардії та в підрозділи Міністерства внутрішніх справ «броньовики» Новатор на шасі Ford 550, Дозор на шасі МАЗ-5434 і Варту.

Автомобиль ВСУ. Фото: скриншот Лига нет

Компанія «УКРАВТОБУСПРОМ» виробляла тролейбуси та автобуси. Також вона займалася розробкою проєкту «Джип-1,5». Протягом трьох років з 2000 по 2003 роки була представлена ​​конструкторська документація на модель позашляховика.

А ось компанія «Синергія» зовсім юна і була створена лише у 2020 році. Вона займається розробкою автомобілів швидкої допомоги, броньованих вантажівок, бронетранспортерів і мобільних банківських відділень.

Автомобиль ВСУ. Фото: скриншот Лига нет

Нещодавно Стіна розповідала, що українські умільці створили електромобіль на базі старої Таврії. Унікальну модель вдалося зареєструвати.

Також Стіна повідомляла, що народні обранці в черговий раз порадували автовласників новим податком.

Ще Стіна інформувала, що незабаром ситуація на автомобільних дорогах може кардинально змінитися.