Депутат розповів, власники яких машин будуть довічно платити податок

Як стало відомо, що депутати Верховної Ради знову вирішили "порадувати" українців новим податком на автомобілі, які вже знаходиться на стадії підготовки. Такою інформацією поділився народний депутат України Ярослав Железняк. Про це інформують enovosty.

Авто.  Фото: скріншот YouTube-відео
Авто. Фото: скріншот YouTube-відео

За словами депутата Ярослава Залізняка, автомобілістів планують оподаткувати, щорічний розмір якого складе приблизно в тисячу доларів. Крім того, Железняк помітив, що раніше щорічний податок платили тільки ті власники, авто яких стояло більш як 70 тисяч доларів, а зараз Кабінет міністрів прийняв рішення збільшити перелік авто, що підпадають під позначку розкіш. Таким чином, виходить, що щорічний податок на свій автомобіль будуть платити багато власників, як недешевих машин, так і більш бюджетних.

Також депутат підкреслив, що вважає не зовсім справедливим той факт, що щорічний податок на автомобілі доведеться платити не тільки власникам дорогих люксових марок машин, але і тим, чиє авто коштує понад 40 тисяч доларів.

За словами Железняка, людей, таким чином, просто ставлять перед фактом - або платити великі податки щорічно, або продати свій автомобіль, адже коли ті його купували, вони абсолютно не розраховували на те, що зараз їм доведеться платити довічно за нього такі великі суми грошей.

Також народний депутат підкреслив, що у багатьох людей виникає питання, щодо податкових і митних дірок, з якими держава нічого не вирішує, обкладаючи, замість цього, їх додатковими зборами.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що тепер власники машин з іноземними номерами можуть вільно розрахувати всю вартість послуг.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що народні депутати хочуть обкласти "податком на розкіш" автомобілі, випущені 10 років тому і навіть пізніше. Стало відомо, про які суми йдеться.

Також ми писали, що Денис Шмигаль повідомив, що пройти розмитнення автомобіля можна буде за допомогою порталу "Дія". Це викорінить корупцію, а також стане поштовхом до реформування митниці.

Нагадуємо, що українцям дали поради, звідки вигідніше завозити б/в автомобілі - з Кореї або США і скільки доведеться заплатити за її транспортування в Україну.