З "Запорожця" зробили машину мрії

У Мережі з'явилося відео, на якому показано, як з радянського "Запорожця" ЗАЗ-965 1968 року випуску автомобільні вмільці зробили справжню "цукерочку" зі шкіряним салоном. Від такої розкоші за радянських часів автомобілісти не могли й мріяти. Як виглядає 50-річний ЗАЗ-965 після модернізації, показано на YouTube-каналі.

ЗАЗ-965. Фото: скріншот YouTube-відео
ЗАЗ-965. Фото: скріншот YouTube-відео

До слова, ЗАЗ "Горбатий" стали випускати ще в 1960 році, але повноцінна збірка авто на конвеєрі почалася тільки в 1962 році. А 1968 рік, коли була випущена на заводі модель, про яку йтиме далі мова, вважається найуспішнішим.

За даними, до 1969 року на АвтоЗАЗ вже було випущено 316 713 автомобілів, з них тільки в 1968 році вийшло з конвеєра 67 тисяч.

На відео показаний старенький радянський "Горбатий", салон покритий пилюкою та потребує переробки. Зазначено, що донором для "Горбатого" став кей-кар Mitsubishi, в салоні червоні шкіряні сидіння, двигун 3 циліндри, 0,7 л турбонаддув.

Машину повністю розібрали, а також був проведений розпил кузова, скорочення колісної бази. Після цього пройшла перша примірка на "Горбатому".

Також автор ролика вказав, що робилися піскоструминні та зварювальні роботи, встановлені підвіски, проводилася підгонка салону. Після завершення робіт з кузовом седан перефарбували в червоний колір. Потім почалася збірка деталей авто.

В результаті кінцевий результат робіт з ЗАЗ-965 "Горбатий" здивує багатьох, адже старенький автомобіль засяяв. Автор дизайну зробив в салоні теж червоні вставки на приладовій панелі, а в шкіряний салон бежевого кольору також додані червоні елементи. Наприклад, в такий колір перефарбовані ремені безпеки.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в Мережі показали, як з ЗАЗ "Тарвію" умільці створили електрокар, що отримав назву Kozak EV.

Також ми писали, що показали повнопривідні седани та хетчбеки, які на АвтоЗАЗ виробляли не для всіх.

Нагадуємо, що в Києві на виставці помітили унікальний ЗАЗ-965 "Горбатий". Це авто одним з перших випустили на заводі "Комунар". Радянський автомобіль досі в ідеальному стані.