В Україну повернулася дощова погода, але не в усі регіони

Про те, в якій частині нашої країни в середу, 2 червня, температура повітря впаде до + 15 градусів за Цельсієм, а де, до того ж очікуються рясні дощі, попереджає пресслужба Українського гідрометцентру.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео.
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео.

Зокрема, на заході, і частково на півночі, прогнозується досить ясна і сонячна, але холодна погода. Однак жителям інших областей України, синоптики настійно рекомендують прихопити з собою плащі та парасольки.

Небо без жодної хмарини очікується у всіх західних областях, але також метеорологи пообіцяли, що опадів не буде і на півночі нашої країни, за винятком Вінницької області. Найбільш рясні дощі з градом пройдуть в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях. У західних регіонах можливі найнижчі позначки на термометрах - від + 15 до + 17 градусів за Цельсієм. Подібні погодні умови вірогідні в північних і центральних областях України - повітря прогріється не вище + 16 ... + 18 градусів за Цельсієм.

Найтепліше буде в Криму: не літня температура, але все ж від + 17 до + 20 градусів за Цельсієм. Майже така ж прохолода очікується і в інших східних і південних областях.

У Києві, в цю середу, 2 червня, день пройде без опадів, але можливі різкі пориви вітру, силою від 7 до 12 метрів в секунду. У світлий час доби температура повітря буде коливатися в діапазоні від + 16 до + 18 градусів за Цельсієм.

Погода в Украине. Фото: скриншот meteo.gov.ua
Погода в Украине. Фото: скриншот meteo.gov.ua

Що стосується інших міст України, то:

  • в Ужгороді, Житомирі, Вінниці та Черкасах - від + 16 до + 18 градусів за Цельсієм;
  • в Івано-Франківську, Тернополі, Чернівцях, Хмельницькому, Чернігові, Луцьку та Рівному - від + 15 до + 17 градусів за Цельсієм;
  • в Одесі та Миколаєві - від + 17 до + 19 градусів за Цельсієм;
  • в Херсоні, Харкові, Донецьку і Запоріжжі - від + 16 до + 18 градусів за Цельсієм.

До слова, раніше "Стіна" розповідала про те, що синоптик Укргідрометцентру спрогнозував, коли буде самий жаркий період літа 2021 року.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що астрологи перерахували знаки Зодіаку, яким хронічно не щастить у житті.

А до цього ми писали про те, що в червні православні віряни відзначатимуть кілька важливих свят.