Початок літа не принесе з собою сонячної погоди, а буде дощовим і вітряним

Останні дні погода не особливо радує українців, адже замість сонечка над містами висить похмуре небо і щедро ллються дощі. В той самий час за календарем настало літо, а значить незабаром обов'язково прийде сонце і спека, хоча найближчим часом на це розраховувати не варто. Зокрема, в середу, 2 липня на території нашої країни й далі буде лютувати циклон з опадами, про що розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Дощова погода. Фото: скриншот YouTube-видео
Дощова погода. Фото: скриншот YouTube-видео

За її словами, до опадів слід готуватися жителям майже всіх областей України, але найменша їх ймовірність - в північно-західних і крайніх північних регіонах. В основному це будуть помірні дощі з грозами, однак на території Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської та Херсонської областей очікуються сильні дощі, місцями з градом.

Дутиме північно-східний вітер, що досягає швидкості 7-12 м/с, але можливі й сильні пориви зі шквалами в 15-20 метрів в секунду. Нічна температура повітря складе від +9 до +14 градусів, а в північних і західних областях +6... +11 градусів. У денний час позначки на термометрах будуть коливатися в діапазоні +14... +19 градусів.

У столиці нашої країни в середу, 2 червня в нічний час прогнозується незначний дощ, а вдень опадів чекати не варто. Підніметься північно-східний вітер, що досягає швидкості в 7-12 метрів в секунду. У нічний час термометри покажуть позначки в +8... +10 градусів, а вдень ​​температура повітря буде коливатися в межах +16... +18 градусів.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що представники Державної служби з надзвичайних ситуацій попередили українців про перший рівень небезпеки.

Також портал Стіна повідомляв, що стало відомо, що в червні жителів України очікує два тривалих уік-енди, тому вдасться як слід відпочити від роботи.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що синоптики спрогнозували погоду в Україні на перші дні літа. За їх словами, нічого хорошого жителям нашої країни найближчим часом очікувати не варто.