Рятувальники попередили про погіршення погодної ситуації

У ДСНС попередили українців про погіршення погодних умов. Рятувальники видали штормове попередження для жителів Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Блискавка. Фото: скриншот Youtube
Блискавка. Фото: скриншот Youtube

У середу, 2 червня в деяких областях України пройдуть значні дощі, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 метрів в секунду. Рятувальники спираються на прогноз Укргідрометцентру, синоптики якого розмістили погодну карту:

Погодна карта на 2 червня. Фото: скріншот Укргідрометцентр

Як передають синоптики в західних і північних регіонах країни дощів не передбачається. Хмарна погода і температура повітря від +15 до +18 градусів буде протягом дня в цих регіонах. А в Харкові, Луганську, Донецьку, Запоріжжі, Херсоні, Миколаєві, Одесі, Дніпрі, Кропивницького, Черкасах та Вінниці проллються дощі зі шквальними поривами вітру.

Жовтий (І) рівень небезпеки оголошено в Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській областях.

Попередження про негоду. Фото: скріншот Укргідрометцентр

Крім того, синоптики видали гідрологічне попередження для жителів Заліщиків Тернопільської області, там через потоки дощової води в річці Дністер, рівень річки підніметься на близько 500 см над рівнем поста. Однак небезпеки такої паводок не несе.

Також від паводка потерпає річка Десна на Чернігівщині та на Волині річки Стохід і Прип'ять.

Варто сказати, що негода триватиме в Україні ще 3 червня, а з 4 опади майже припиняться. Температура повітря почне підніматися і вже до 5-6 червня на всій території країни встановиться більш комфортна температура повітря + 22 + 23 градуси.

Як писав портал Стіна, погода влітку досягне аномальних +40 градусів спеки, коли чекати потепління.

Раніше Стіна інформувала, що в перший день літа в Карпатах випав сніг. Несподіваний сюрприз засмутив українців.

Нагадаємо, що рятувальники оголосили про перший рівень небезпеки, кого торкнеться негода.