Синоптик Укргідрометцентру спрогнозував найспекотніший період літа 2021

Директор "Укргідрометцентру" Микола Кульбіда в інтерв'ю на "Радіо Свобода" розповів, коли чекати найспекотнішу погоду влітку 2021 року. За словами фахівця, спека настане вже після 10 червня.

Пляж, спекотне літо. Фото: скріншот Youtube
Пляж, спекотне літо. Фото: скріншот Youtube

Кульбіда зазначає, що температура повітря в Україні влітку 2021 року може бути на пару градусів вище середньостатистичних показників. У деяких регіонах повітря прогріється вище +40 градусів. Найспекотнішим, на думку фахівця, буде серпень.

Літо, як запевняють синоптики, не може бути холодним, через те, що спостереження двадцятирічного періоду показують, що температура повітря влітку знаходиться в тенденції до підвищення. Спекотна погода влітку стане звичною для українців, і в майбутньому вона збережеться.

З середини червня, а в липні та серпні особливо, запевняє Кульбіда, температура повітря буде значно вище норми. За словами синоптика градусник не зупиниться навіть на відмітках + 30 + 35 градусів, досягаючи навіть +40 градусів.

На думку Кульбіди, іншого літа в українців вже не буде.

Спекотне літо. Фото: скріншот Youtube

Раніше ми писали, що народний синоптик Леонід Горбань заявляв про те, що літо у 2021 році буде аномально спекотним, зі зливами, градом і бурями, які будуть приходити на зміну жарким дням. Висока температура і посуха буде провокувати неприродні опади.

Віра Балабух з інституту метеорології заявляла, що літо 2021 року таким же, як і попередні, тобто в межах двадцятирічної норми.

За прогнозом Наталки Діденко, погода найближчими днями в Україні істотно не зміниться, похолодання і дощі з грозами будуть чергуватися з похмурою погодою.

Як писав портал Стіна, з 1 червня в Україні панує циклон, який різниці дощі по всій території країни.

Раніше Стіна інформувала, що Украгідрометцентр назвав території в яких затримаються дощі в перші дні літа.

Нагадаємо, що кінець весни і початок літа буде супроводжуватися похолоданням і рясними опадами, про це попереджала синоптик Наталка Діденко.