В Україні погіршаться погодні умови

Попри початок літа, погода в Україні бажає бути кращою. Крім того, що в більшості регіонів різко похолодання, в ряді областей очікується погіршення погодних умов. Рятувальники попередили жителів чотирьох областей про ураганний вітер й зливи. Оголошення опубліковано на сайті ДСНС.

Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео
Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео

Синоптики прогнозують, що в таких областях, як Миколаївська, Херсонська, Запорізька і Дніпропетровська у вівторок, 1 червня пройдуть сильні дощі з грозами, навіть зливи.

Крім того, очікуються сильні пориви вітру 15-20 м / с, тому рятувальники оголосили перший рівень небезпеки.

Варто нагадати, що не потрібно робити під час сильного вітру на вулиці під час негоди. По-перше, якщо на вулиці гроза, потрібно закрити всі вікна і не включати електричні прилади.

Якщо стихія застала на вулиці, не ховайтеся під великими деревами й не ходіть біля великих рекламних щитів. Краще перечекати негоду в безпечному приміщенні, не ходити під вікнами житлових будинків.

Автомобілістам варто вибрати правильне місце для паркування, машину під деревами краще не залишати.

Згідно з прогнозом погоди, на Заході та Півночі України перший день літа буде сонячним і без опадів. Правда, температура не сильно порадує, бо вдень повітря може прогрітися всього лише в межах +14 ... + 16. У Києві 1 червня сонячно і без опадів, температура +14 ... + 16.

В інших регіонах України очікуються опади. У центральних областях буде +14 ... + 16, у південних - від +14 до +18, а в східних буде найтепліше в цей день - +20 ... + 23. Правда, очікуються дощі, які зіпсують картину.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, тільки з п'ятниці почне поступово підвищуватися температура, а справжнє літо має встановитися тільки на наступному тижні.

Погода в Україні 1 червня. Фото: meteo.gov.ua

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що попри погоду, перший місяць літа - червень подарувати українцям більше часу на відпочинок. З'явився календар святкових і вихідних днів, скільки будемо відпочивати.

Також ми писали, що 1 червня народне свято Івана Довгого, що обов'язково потрібно зробити в цей день, які існують заборони та прикмети.

Нагадуємо, що народний синоптик Леонід Горбань попередив українців про аномальну погоду влітку-2021 Україні, чого чекати.