Літо вже настало, однак в українських Карпатах спостерігається справжня зимова казка

Жителі України не можуть повірити своїм очам. У перший день літа в Карпатах випав сніг. Таких сюрпризів від погоди не очікував ніхто. Яскраві знімки з засніжених гірських вершин були опубліковані на сторінці Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста в соціальній мережі Facebook.

Сніг на горі. Фото: скріншот Youtube-відео

За даними служби, у вівторок, 1 червня, гору Піп Іван Чорногірський знову засипало снігом. Згідно з даними, в ранковий час доби на території українських Карпат було хмарно, видимість складала до 30 метрів. Показники на термометрах зупинилися на рівні -1 градуса, тому сніг залишався на ґрунті землі.

Сніговий покрив був нерівномірним, оскільки 1 червня, на горі було вітряно. Місцями пориви вітру досягали до 12 метрів за секунду. Подібне явище спостерігалося на горі Піп Іван Чорногірський протягом останніх днів травня. У зв'язку з тим, що температура повітря не піднімалася вище +1 градуса, сніг не танув.

Фахівці відзначили, що мінімальні показники на термометрах спостерігаються на території високогір'я, а саме в Яремче, що на Прикарпатті. Так в останні дні температура повітря в нічний час доби знизилася до +4 градуси.

Згідно з даними синоптиків, незначне похолодання в останні дні весни та перші дні літа очікується по всій Україні. Середня температура повітря становитиме від +12 до +19 градуса. Таким чином, в деяких областях показники на термометрах знизяться приблизно на 5 градусів.

Раныше інформаційний портал Стіна повідомляв, що представники Державної служби з надзвичайних ситуацій попередили українців про перший рівень небезпеки.

Також портал Стіна повідомляв, що стало відомо, що в червні жителів України очікує два тривалих уік-енди.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що синоптики спрогнозували погоду в Україні на перші дні літа.