З віком функції організму погіршуються, і варто бути більш уважним до свого здоров'я

Найперший вік, на який необхідно звернути увагу, це сорокаріччя. У чоловіків цей період пов'язаний зі змінами в метаболізмі, тому дієтологи рекомендують ретельніше підбирати свій раціон. Про це пише журнал здоров'я eatthis.com.

Чоловыки. Фото: скріншот Instagarm
Чоловыки. Фото: скріншот Instagarm

Штучні підсолоджувачі

На думку багатьох вчених і дієтологів, цукор у великій кількості негативно відбивається на здоров'ї людини. Однак, штучні підсолоджувачі можуть бути ще небезпечніше. Такі замінники цукру, як аспартам, сукралоза або стевіозид можуть спровокувати набір ваги, цукровий діабет та інші захворювання.

Газована вода

Солодкі газовані напої містять багато цукру, підсилювачів смаку, барвників та інших добавок, за які ваш організм точно не подякує. А "нагородити" декількома хронічними захворюваннями може. Крім того, в газованих напоях містяться речовини, які можуть посилити ризик розвитку онкологічних клітин.

Харчові барвники

Барвники додають не тільки в напої, а й в випічку, де вони перетворюються для чоловіків в справжню отруту. У складі барвників також є канцерогени. Дієтологи радять переходити на харчові барвники, які виходять, наприклад, з бурякового соку або соку зелені.

Алкоголь

Напої з вмістом спирту чоловікам слід скоротити не чекаючи поки виповниться 40 років. Кількість спиртного слід стримати вже після тридцятирічного віку, через можливих наслідків на кровоносну систему.

М'ясо

Не забувайте про жири і зміст нітратів в м'ясних продуктах. Речовини, які додають в м'ясо, щоб довше зберегти його придатним для вживання в їжу містить цілу армаду шкідливих речовин.

Як писав портал Стіна, названа каша, яку українці помилково звикли вважати дієтичною, але від неї можна швидко набрати вагу.

Раніше Стіна інформувала, що на українських прилавках з'явилися небезпечні продукти, спеціалісти застерігають, не купуйте для дітей.

Нагадаємо, що вчені визначили, які десять харчові продукти чинять невипрану шкоду для клітин мозку у будь-якому віці.