За словами медиків, ця каша та ожиріння найкращі друзі

Багато хто вважає, що абсолютно всі каші дуже корисні, і вони повинні бути в раціоні кожного. Однак медики відзначили, що це зовсім не так. Є крупи, які, навпаки, можуть нашкодити здоровому організму і спровокувати розвиток серйозних хвороб. Про це повідомляє інформаційний портал Главред.

Шкідлива каша. Фото: скріншот Youtube-відео

Досить часто прихильники правильного харчування починають свій ідеальний день з тарілочки вівсянки, яку поєднують з різними фруктами чи овочами. Але як виявилося, така корисна вівсянка може стати справжньою перешкодою при схудненні.

За словами медиків, у складі цієї каші є фітинова кислота, яка перешкоджає нормальному засвоєнню кальцію і заліза. Разом з цим, вівсяні пластівці можуть вимивати кальцій, який до цього був в організмі. Таким чином, прихильники такого здорового сніданку з часом можуть помітити погіршення стану волосся і нігтів.

Крім цього, вівсяна каша не вимагає тривалого варіння. А всім відомо, що в крупах швидкого приготування відсутні корисні речовини. Тому для свого меню краще обирати цільнозернову вівсянку, яка вимагає попереднього замочування у воді. Однак і її не варто їсти щодня. Медики рекомендують вживати кашу один раз в 2 або 3 дні.

На думку експертів, вівсянку краще їсти під час другого прийому їжі, через те, що в ній дуже мало білка, який так необхідний для нашого організму. Не рекомендується цю кашу вживати і на ніч, оскільки це суцільні вуглеводи.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що фахівці визначили найоптимальнішу тривалість сну, яка необхідна для нормальної життєдіяльності людини.

Також портал Стіна повідомляв, що експерти назвали небезпечну кашу, яка може погубити здоров'я організму. Її краще викреслити зі свого раціону.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що дієтологи розповіли про небезпеку їжі, яка приготована на грилі. Від таких некорисних страв краще відмовитись.