Медики вважають, що полуниця може спровокувати розвиток алергії

Сезон полуниці вже почався і багато хто мріє поласувати соковитою і солодкою ягодою. Попри те, що в полуниці велика кількість корисних речовин, а саме вітамін групи С, фолієва кислота і йод, для деяких представників ягода може стати справжньою отрутою. Про це повідомляє РосЗМІ.

Сезон полуниці. Фото: скріншот Youtube-відео

На думку медиків, від полуниці повинні відмовитися алергіки. У представників даної категорії після вживання солодкої ягоди можуть з'явитися почервоніння на шкірі, свербіж, діарея, нудота, гострий біль у животі та неприємні поколювання в роті. У деяких випадках навіть може виникнути набряк гортані.

Також утриматися від вживання полуниці рекомендується маленьким дітям, вагітним і годуючим груддю жінкам. Ягода може спровокувати розвиток алергії та викликати у дітей почервоніння слизових, набряк горла і нежить. Саме з цих причин, від ласощів варто відмовитися і жінкам, які очікують на появу маленького бейбіка.

Разом з цим, медики попереджають, що полуниця протипоказана людям, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, а саме при гастриті, виразці шлунка або дванадцятипалої кишки. Це пов'язано з тим, що в ягоді міститься щавлева і саліцилова кислота, яка може подразнювати слизову. Крім цього, надмірне вживання полуниці може спровокувати появу каменів у нирках.

Всім іншим можна їсти цей солодкий продукт, проте в помірних кількостях. На думку фахівців, вживати ягоду ні в якому разі не можна на порожній шлунок, оскільки це може вплинути на нормальну роботу травної системи.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що фахівці назвали корисні продукти, які подбають про здоров'я серця.

Також портал Стіна повідомляв, що медики назвали два напої, які допоможуть захистити організм від коронавірусу. Вберегти себе від серйозної хвороби може кожний.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що експерти назвали небезпечну кашу, яка може погубити здоров'я організму. Краще переглянути своє звичне меню.