Експерти назвали популярну кашу, яка негативно впливає на організм

Фахівці попередили про небезпеку і негативну дію популярної вівсяної каші. Фахівці радять їсти її вранці, але важливо знати й про негативну дію даної крупи. Інформацією ділиться сайт Стіна.

Завтрак. Фото: скриншот YouTube-видео
Завтрак. Фото: скриншот YouTube-видео

Багато з нас неодноразово чули про всю користь вівсянки. Фахівці радять вживати даний продукт вранці, а людям, що страждають захворюваннями травної системи, вона допомагає засвоювати корисні мікроелементи. Крім того, вівсянка допомагає поліпшити згортання крові, контролювати засвоєння ліпідів і знімати запальні процеси. Але от не всі знають, про негативну сторону даного продукту.

Як стало відомо, у вівсяній крупі міститься величезна кількість фітіновой кислоти. Якщо вживати кашу щодня, то організм не зможе повною мірою засвоювати кальцій, фосфор і залізо, які так необхідні нашому організму. Крім того, вівсянка може привести до нестачі в організмі цинку і фосфору. Експерти радять утриматися від частого вживання вівсяної каші дітям і людям похилого віку.

Річ у тому, що діти ростуть і в процесі росту потребують кальцій для зміцнення кісток і скелета, а ось кислота, що міститься в каші, може привести до мінімального засвоєння кальцію. У людей похилого віку також відзначаються деякі проблеми з всмоктуванням кальцію в кишківнику.

Старим людям, а особливо жінкам, краще мінімізувати вживання вівсянки, а віддати перевагу перловій, гречаній або пшоняній кашам, щоб не мати проблем зі здоров'ям.

Нещодавно Стіна розповідала, що фахівці перерахували перші симптоми інфаркту міокарда. Якщо вчасно діагностувати хворобу, то можна врятувати людині життя.

Також Стіна повідомляла, що дієтологи розвіяли міфи про користь популярної каші, якою батьки годують дітей. Як виявилося, дана крупа не несе користі, а ось шкоди від неї більш ніж достатньо, особливо маленьким дітям.

Ще Стіна інформувала, що фахівцям Держпотребслужби вдалося виявити небезпечне м'ясо, після вживання якого можна потрапити на лікарняне ліжко. М'ясо курки було заражене сальмонелою.