Експерти розповіли, скільки потрібно спати, щоб не нашкодити організму

Часто медики та інші фахівці говорять про те, що здоровий сон - дуже важлива складова здоров'я людини. Однак багатьом часом здається, що поспати можна і дві години. Насправді ж такі порушення можуть призвести до серйозних захворювань, передає інформаційний портал med-expert.

Сон. Фото: YouTube, скрін
Сон. Фото: YouTube, скрін

Отже, дорослій людині потрібно не менше 7 годин сну. Якщо є хронічні захворювання, то навіть близько 9 годин. Якщо ж спати менше, то це може обернутися появою таких недуг:

  • Цукровий діабет;
  • Підвищення кровоносної тиску, інсульт і так далі;
  • Збільшення ваги, ожиріння;
  • Порушення імунної системи;
  • Порушення психічного здоров'я, депресія.

Крім того, недостатня кількість годин сну знижує реакцію людини. Це може привести до небезпечних ситуацій на дорогах - і для пішоходів, і для водіїв.

Як можна поліпшити якість сну?

  1. Дотримуватися режиму - лягати спати і прокидатися краще в один і той же час. Так, організм звикне, а ви зможете навіть вчасно відкривати очі без будильника.
  2. Спокійна атмосфера - на ніч краще не слухати гучну музику і не включати яскраве світло.
  3. За півгодини до відправлення в царство Морфея потрібно відкласти всілякі гаджети, вимкнути телевізор. Справа в тому, що перегляд стрічки в соціальній мережі може відволікати організм і швидко заснути не вийде.
  4. На ніч не можна їсти велику кількість їжі. Крім того, за 6 годин до сну краще не пити каву, а алкоголь буде не доречний - за 4 години «до».
  5. Не пийте багато води на ніч.
  6. Куріння заважає здоровому сну. Якщо ви не курите - не починайте. Якщо у вас є така звичка і ви поки що не можете від неї відмовитися - хоча б не курите прямо перед сном.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що експерти назвали п'ять продуктів, які добре вплинуть на роботу серцево-судинної системи. Стало відомо, яка їжа може знизити ризик інфаркту.

Також повідомлялося, що дієтолог пояснив, які популярні каші краще не включати в щоденний раціон. Названо крупи, які є практично в кожному будинку.

Крім того, фахівці пояснили, в яких випадках може принести шкоду м'ясо, приготоване на грилі. Важливі рекомендації для любителів стейків.