Синоптики Укргідрометцентру розповіли, яким буде літо 2021 року спека посилюється

Микола Кульбіда, директор Укргідрометцентру на Youtube-каналі розповів, чого чекати українцям від літа 2021 року. За словами синоптика, спостереження за температурним режимом в приблизно двадцятирічний період, показують тенденцію до підвищення середньої температури в Україні на півтора - два, а то і більше градусів.

Пляж, спека. Фото: скріншот Youtube
Пляж, спека. Фото: скріншот Youtube

За твердженнями Миколи Кульбіди, температура повітря влітку нинішнього року досягне +40 градусів і вище. Пік найвищих температур припаде на липень і серпень місяці.

Кльбіда зазначив, що 2021 рік, з точки зору збільшення температурного режиму, входить в п'ятірку рекордних років поряд з минулим і позаминулим роками.

Незважаючи на те, що погода в червні не балує більшість регіонів країни теплими днями, і градусники рідко показують вище +20 градусів, метеоролог стверджує, що чекати гарячого літа залишилося зовсім недовго. Уже в липні - серпні, українці в повноті відчують, що означає підвищення температури повітря до + 30 + 35 градусів і вище.

Кульбіда зазначає, що зростання температур буде поширений не тільки в центральних, східних і південних областях, але навіть і в західних регіонах країни.

Що ж стосується погоди кінця травня почала червня, яка не збігається з ранніми прогнозами синоптиків, то на думку Миколи Кульбіди, виняток, у вигляді низьких температур початку літа підтверджує правило. Тобто, метеоролог впевнений, що іншого літа українцям "не світить".

Відносно погоди на сьогодні-завтра 5,6 червня, то за прогнозом Укргідрометцентру, циклон, який зайшов в країну принесе грози і дощі на всю території країни. Температура повітря +20 +24 градусів.

Погодна карта. Фото: скріншот Укргідрометцентр

Як писав портал Стіна, погода в Україні зіпсується через циклон, прогноз дощів.

Раніше Стіна інформувала, що у Верховній Раді хочуть дати українцям тільки один вихідний на свята.

Нагадаємо, Наталія Діденко попередила українців про погіршення погоди, проте сонце порадує.