Синоптики поділилися прогнозом погоди на найближчі вихідні

Перші дні літа видалися для жителів України досить холодними. Однак експерти спрогнозували, що спекотної літньої погоди поки не передбачається. Як виявилося, країна знову опиниться під ударом циклону. Про це повідомляється на офіційній сторінці Укргідрометцентру в Facebook.

Дощова погода. Фото: скріншот Youtube-відео

Згідно з даними синоптиків, найближчими днями очікується мінлива погода, що вже стало звичним явищем для українців в цьому році. Циклон, який повисне над країною, принесе дощі. Опади прогнозуються на Південному Сході та Північному сході. В інших областях переважатиме суха погода, але ненадовго. У суботу, 5 червня, дощі очікуються в Сумській, Дніпропетровській областях, а також на Закарпатті.

Експерти попередили, що наступний тиждень буде знову дощовим, тому парасольки краще не ховати. У багатьох регіонах очікуються короткочасні зливи та грози.

Що стосується показників на термометрах, то в найближчі сім днів вони істотно не зміняться. Українці спостерігатимуть помірно теплу погоду. Середня температура повітря вдень складатиме + 17 ... + 23 градуси, а ось вночі знизиться до позначки + 8 ... + 14 градуси. Максимальні показники на термометрах очікуються на території Півдня України, там повітря прогріється до +26.

Також фахівці попередили, що у найближчу добу можливе посилення поривів вітру від 7 до 12 метрів за секунду.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що синоптики несподівано змінили свій прогноз погоди на літо 2021 року в Україні. Аномальної спеки не передбачається.

Також портал Стіна повідомляв, що стало відомо, що спеціалісті спрогнозували, коли українцям чекати справжнього спекотного літа. Найближчим часом будемо спостерігати дощі та незначне тепло.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що у зв'язку прохолодним початком літа, морський сезон відпусток з тріском провалився.