Фінансування пенсійних виплат продовжується

Українці з нетерпінням чекають свої щомісячні виплати, оскільки їх вистачає лише на мінімальний перелік продуктових товарів, придбання ліків і оплату комунальних послуг. На жаль, зараз більш ніж половина пенсіонерів ледве-ледве зводять кінці з кінцями. Так в Пенсійному Фонді України зробили важливу заяву для представників похилого віку, яке стосується виплат в червні. Про це повідомляється на офіційній сторінці служби в соціальній мережі Twitter.

Пенсійні виплати. Фото: скріншот Youtube-відео

У п'ятницю, 4 червня, в Пенсійному Фонді було продовжено фінансування пенсійних виплат в червні. За даними представників Фонду, на виплати пенсій було направлено 6,4 мільярда гривень. Загальна сума, яка буде виділена на червневі виплати українцям, становить 8,9 мільярда гривень.

Представники похилого віку можуть зітхнути з полегшенням, тому що в червні довгоочікувані виплати отримає кожен пенсіонер в установленому для кожного громадянина порядку.

Слід зазначити, що вже з 1 липня українців чекатиме підвищення прожиткового мінімуму, що призведе до перерахунку пенсійних виплат. За попередніми даними, розмір мінімальної виплати збільшиться на 85 гривень, а максимальної - на 850 гривень.

Разом з цим, українські пенсіонери будуть спостерігати підвищення надбавок до основної суми виплати. Наступне підвищення передбачено на кінець 2021 року.

Таким чином влада намагається зміцнити матеріальне становище представників похилого віку. На жаль, у зв'язку з нестабільною економічною ситуацією в країні, збільшити пенсійні виплати в кілька разів неможливо.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що представники Пенсійного фонду пояснили українцям, як підтвердити трудовий стаж без запису в спеціальному документі.

Також портал Стіна повідомляв, що в ПФУ повідомили про індексацію пенсійних виплат в 2021 році.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що народні депутати зареєстрували законопроект, який передбачає перерахунок виплат пенсіонерів.