В Україні планують поставити нові дорожні знаки

В Україні планують встановити нові дорожні знаки, що будуть відповідати новим стандартам безпеки. Про це повідомляє Укравтодор на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Дорожные знаки. Фото: скриншот YouTube-видео
Дорожные знаки. Фото: скриншот YouTube-видео

Уряд всіляко намагається знизити кількість аварій на дорогах, що останнім часом почастішали. У зв'язку з чим приймають безліч законів, обмежень і підвищують суми штрафів. Також вони мають намір збільшити кількість камер фіксацій порушень ПДР. Разом з тим були внесені зміни до правил дорожнього руху.

Як стало відомо, восени поточного року набирають чинності нові стандарти безпеки. Деякі зміни торкнуться дорожніх знаків. Згідно з інформацією деякі зміни внесені в зображення знаків згідно до змін нормативно-правових актів. Крім того, будуть введені нові дорожні знаки.

В Україні все частіше на дорогах зустрічаються автомобілі, рух яких здійснюється не паливом, а електрикою. У зв'язку з цим будуть встановлені нові знаки - «Автозаправні / Електрозарядні станції», таблички «Місце для зарядки електромобілів».

Також в країні вводять і платні дороги, в результаті чого будуть встановлені знаки «Платна дорога» і «Кінець платної дороги».

Разом з тим стандарт доповнено і знаками щодо прикордонної смуги та графічними матеріалами, що дозволяє запобігти неоднозначному тлумаченню принципів установки та застосування декількох дорожніх знаків на одній опорі.

Нововведення торкнулися і правил установки дорожніх знаків. У новому розділі повідомляється, як встановлювати знаки на щитах і фонових щитах. Також був введений особливий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Як виявилося нові правила торкнулися не тільки автомобілів, але і велосипедів. ДСТУ доповнили новими знаками і табличками до дорожніх знаків, які регулюють рух велосипедів. Були змінені знаки індивідуального проєктування, змінений шрифт, форма стрілок, а також створені символи, що позначають центр населеного пункту і річки. Всі зміни набирають чинності з першого листопада поточного року.

Варто нагадати, що з приходом першого літнього місяця чинності набрали нові ПДР. Тепер рух великовагового транспорту по автомобільним дорогам державного призначення заборонено, якщо температура повітря перевищує +28 градусів. Разом з тим існують і обмеження щодо ваги автомобіля.

Нещодавно Стіна повідомляла, що стало відомо як просувається розслідування минулого року, коли п'яний майор наїхав на курсанток.

Також Стіна розповідала, що фахівці назвали автомобілі, які швидко іржавіють.

Ще Стіна інформувала, що в Україні до кінця року мають намір в рази збільшити кількість камер фіксації порушень ПДР.