ЗАЗ представив новинки на виставці

У Києві під кінець весни пройшов важливий захід - з 26 по 30 травня у МВЦ проходила виставка ComAutoTrans 2021. Серед безлічі автомобільних новинок презентував ЗАЗ презентував й свої транспортні засоби, повідомляє "Моя машина".

АвтоЗАЗ. Фото: скріншот YouTube-відео
АвтоЗАЗ. Фото: скріншот YouTube-відео

Відомо, що з вересня 2020 року на АвтоЗАЗ проводиться збірка автомобілів Renault і Lada завдяки постачанню машинокомплектів з Росії.

Але автомобільний завод славиться не тільки машинами, а й шкільними автобусами. У 2020 році ЗАЗ виграв тендер на поставку шкільних автобусів в різні регіони України й успішно його виконав.

Компанія, що входить в концерн "Укравто" - "Юніверсал моторс груп" представила відразу три новеньких автобуси виробництва АвтоЗАЗ. Вони призначені для перевезення школярів, а також пасажирів по місту і передмістю.

Вказується, що автобус ZAZ A08, спроєктований для здійснення приміських пасажирських перевезень, має 2,97-літровий турбодизель Weichai екологічного стандарту Євро 5. Його потужність становить 135 кінських сил. Автобус розрахований на 43 пасажирів, всього в салоні 28 місць.

Шкільний автобус ZAZ A08 в салоні має 31 сидіння для пасажирів. У транспортному засобі встановлено такий же двигун, як і на попередній моделі.

Третя новинка, автобус ZAZ A10, призначений для перевезення пасажирів по місту. У характеристиках зазначено, що він оснащений 4,0-літровим турбодизелем Weichai, який має потужність 160 кінських сил. У салоні може знаходитися 60 осіб, кількість сидячих місць - 24.

Представники компанії додали, що за бажанням замовника в салоні можна додатково встановити кондиціонери, навігатори, валідатори, а також системи для зв'язку з диспетчерськими службами АТП.

Автобуси від АвтоЗАЗ. Фото: Моя машина

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в Києві на Столичний ринок прибула бронетехніка, кадри з місця події та подробиці.

Також ми писали, що з'явилося відео, на якому показані повнопривідні хетчбеки та седани. Їх виробляли на АвтоЗАЗ не для простого народу.

Нагадуємо, що Польща зацікавлена ​​в покупці автобусів, які виробляє АвтоЗАЗ. Сусідня країна вже придбала півсотні таких транспортних засобів за останній квартал.