Експерти розповіли про небезпеку розчинної кави

Багато хто починає свій ранок з чашечки міцної кави, оскільки напій допомагає відчути неабиякий приплив сил. Однак медики прийшли до висновку, що розчинна кава зовсім некорисна, тому її вживання краще звести до мінімуму. Про це повідомляє інформаційний портал Nation News.

Розчинна кава. Фото: скріншот Youtube-відео



Розчинна кава є досить популярним напоєм серед українців, оскільки для його приготування потрібно дуже мало часу. Однак фахівці відзначили, що такий напій може нашкодити здоровому організму.

За словами експертів, щоб зернова кава дійшла до необхідної кондиції та не втратила корисні мікроелементи, необхідно, щоб вона прокипіла приблизно 27 секунд. А ось щоб правильно приготувати розчинну каву необхідно від 5 до 9 годин. Таким чином на виробництвах отримують неякісний продукт, який висушують і продають у вигляді розчинного порошкоподібного продукту.

Фахівці відзначили, що подібні відходи з неправильного приготування розчинної кави навіть не можна порівнювати зі смачним напоєм. Попри те, що насичений смак кавових зерен залишається, його склад не буде мати нічого спільного з якісним, а найголовніше корисним продуктом. Найчастіше в складі розчинної кави можна спостерігати компоненти, які при звичайних умовах ніде не вживаються.

Разом з цим, експерти додали, що кавовий напій ні в якому разі не можна пити на голодний шлунок. Це пов'язано з тим, що кава може привести до печії та спровокувати подразнення слизової.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що кваліфікований дитячий педіатр Євген Комаровський розповів, хто повинен змінити свій звичний раціон харчування.

Також портал Стіна повідомляв, що медики назвали два напої, які допоможуть захистити організм від коронавірусу. Вберегти себе від серйозної хвороби може кожний.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що дієтологи розповіли про небезпеку їжі, яка приготована на грилі. Від таких некорисних страв краще відмовитись.