Вартість прописки в Києві на один рік становить від 3 500 до 5 тисяч гривень

Зовсім недавно стало відомо, що в деяких квартирах Києва прописано більше ніж сто людей. Так в одному з помешкань, площа якого становить 30 квадратних метрів, було зареєстровано 740 мешканців. Як виявилося такий випадок в столиці України не єдиний. Про це повідомляє інформаційний портал OBOZREVATEL.

Прописка в Києві. Фото: скріншот Youtube-відео

На просторах великої пошукової системи абсолютно кожен може знайти безліч компаній, які спеціалізуються на наданні послуг підпільного продажу київської прописки. Так зареєструватися в Києві можна протягом одного дня. Згідно з вимогами спеціалізованих сайтів, для цього необхідно лише підписати документ про оренду квартири і після цього, надати відповідний договір в ЦНАП.

За словами консультантів, дана процедура є легальною. Якщо охочий не захоче продовжувати договір, то його в обов'язковому порядку позбавлять заповітної прописки в Києві. Отримати реєстрацію місця проживання в столиці можна навіть дитині, проте в такому випадку вартість послуги збільшитися на 500 гривень.

Фахівці відзначили, що найчастіше такою пропискою користуються приїжджі громадяни. Через високу вартість нерухомості в Києві, багатьом доводиться протягом десятків років орендувати житло, однак власники квартир не дають угоду на прописку клієнтів.

Найчастіше прописка в Києві необхідна для українців, які намагаються влаштуватися на роботу. Якщо працівник претендує на посаду з матеріальною відповідальністю, то для цього необхідна офіційна реєстрація в Києві.Також в деяких випадках прописку можуть зажадати в момент покупки автомобіля або ж при надходженні дитини в дитячий сад.

Крім цього, дуже часто з проблемою реєстрації стикаються й іноземці, які намагаються влаштуватися на роботу. Громадяни інших країн не можуть отримати дозвіл на роботу або ж посвідку на проживання без прописки. Тому велика частина нелегально зареєстрованих складається саме з іноземців.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що українцям розповіли, в яких випадках можна отримати відмову на призначення субсидії.

Також портал Стіна повідомляв, що представники Пенсійного фонду пояснили українцям, як підтвердити трудовий стаж без запису в спеціальному документі.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що в Кабміні не будуть примушувати українців переходити на отримання виплат від держави на банківську карту.