Депутати намагаються протистояти наслідкам демографічної ситуації

У Верховній Раді вирішили знову внести зміни в пенсійний вік громадян. Як стало відомо, в цей раз народні депутати планують знизити вік для жінок, які виховують дітей молодшого віку, а саме до 6 років. Однак, щоб після цього не постраждав бюджет ПФУ, депутати будуть змушені одночасно підвищити пенсійний вік для українців. Про це повідомляє інформаційний портал OBOZREVATEL.

Пенсійний вік. Фото: скріншот Youtube-відео

У зв'язку з тим, що в Україні складна демографічна ситуація, в уряді планують поліпшити пенсійну систему завдяки підтримці матерів. Згідно з проєктом закону, зниження пенсійного віку на 6 місяців буде передбачено для українок, які народили та виховали маленьких дітей у віці до 6 років. Зменшення вимог застосовується на кожного новонародженого, але за умови, що пенсійний вік не буде знижений таким чином більше, ніж на 3 роки.

Щоб врегулювати ситуацію, вже з 2023 року щорічно буде спостерігатися підвищення пенсійного віку на 1 місяць. Дане зростання показників триватиме до 2035 року. У зв'язку з цим, через 14 років пенсійний вік в Україні складатиме 61 рік.

В уряді зазначили, що в багатьох успішних країнах пенсійний вік зупиняється на рівні 65 років. Так, наприклад влада Ірландії до 2028 року планує підвищити своїм громадянам даний показник до 68 років.

На цю мить збільшення тривалості життя є важливою складовою підвищення пенсійного віку. Таким чином, держава буде робити все можливе, щоб разом з цим посилити соціальний добробут громадян.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що представники Пенсійного фонду пояснили українцям, як підтвердити трудовий стаж без запису в спеціальному документі.

Також портал Стіна повідомляв, що вже з 1 липня жителів України очікує підвищення пенсійних виплат.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що народні депутати зареєстрували законопроект, який передбачає перерахунок виплат пенсіонерів.