У Кабінеті Міністрів озвучили прогноз щодо курсу валют

Про це в своєму блозі в соціальній мережі написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. За словами глави уряду, в Прогноз економічного і соціального розвитку країни вже заклали попередній курс валют. Стало відомо, що очікують влади.

Долари. Фото: YouTube, скрін
Долари. Фото: YouTube, скрін

За словами Дениса Шмигаль, в ПЕСР і в Бюджетну декларацію на період з 2022 з 2024 заклали такий прогноз: очікується, що курс долара в цей період становитиме приблизно від 28 до 29 гривень. При цьому глава уряду підкреслив, що макроекономічна стабільність порушена не буде.

Уже з 2023 року, згідно з прогнозами представників влади, збитки державного бюджету повернуться до своєї нормі: вони скоротяться приблизно в два рази і складуть близько 3 відсотків. Що стосується державного боргу, то він в цей період повинен стати менше приблизно до 50 відсотків ВВП, як написав у соціальній мережі прем'єр-міністр України.

«Завдяки проведеним реформам вже в 2023 року зможемо вийти на стійкий тренд зростання економіки фактично у 5 відсотків щорічно», - зазначив Денис Шмигаль.

Варто підкреслити, що на даний момент (станом на 2 червня), згідно з даними Національного банку України, курс валют наступний:

  • Американський долар - 27.4381 гривні;
  • Євро - 33.5335 гривні;
  • Російський рубль - 0.3732 гривні.

При цьому раніше експерти неодноразово говорили про те, що за минулий рік українці частіше продавали валюту, ніж купували її. Найчастіше це пов'язують саме з пандемією коронавируса і з кризою, який приніс карантин, під час якого закривали ряд закладів і вводили різноманітні обмеження.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Міністерстві соціальної політики розповіли про збільшення виплат на дітей. Стало відомо, що зміниться для молодих батьків.

Також повідомлялося, що в Україні хочуть збільшити прожитковий мінімум. Стало відомо, як це вплине на розмір пенсій і соціальних виплат.

Крім того, на літо заплановано перерахунок пенсійних виплат. Стало відомо, хто і які надбавки зможе отримати.