В Україні продовжує діяти циклон, який приніс холодну погоду, дощі з ураганним вітром

3 червня в Україні синоптики українського гідрометеорологічного центру спрогнозували подальше погіршення погоди. У замітці, яку розмістили на своїй сторінці в Facebook, синоптики обіцяють погіршення погодних умов в деяких областях країни.

Негода в Украъны. Фото: скріншот Youtube
Негода в Украъны. Фото: скріншот Youtube

Циклон знаходиться над південною та східною територією нашої країни. Погода очікується нестійка, з випаданням опадів і поривів вітру до 20 метрів в секунду. Циклон буде впливати ще протягом доби над південними, східними та центральними, крім Вінницької, областями.

На решті території країни погода не принесе значних опадів. Температура повітря поступово починає підвищуватися. Синоптики обіцяють, що на вихідні остаточно потеплішає.

А в третій день літа очікується грозова погода в таких областях: Харківська, Луганська, Донецька, Полтавська, Дніпропетровська, а також на Запоріжжі, Херсонщині та Миколаївщині, в Кропивницькому та Одесі. У зазначених областях температура повітря опуститься до +15 +19 градусів тепла.

На решті території країни, температура повітря буде від +16 до +20 градусів, в залежності від регіону. Буде хмарно, але час від часу сонце все ж прорветься крізь хмари та порадує українців.

Варто зазначити, що синоптики видали жовтий рівень небезпеки, на всій території південно-східної України. Попереджають про можливі випадання граду, шкали вітру до 20 метрів в секунду, злив і гроз.

Попередження синоптиків про погіршення погодних умов. Фото: скріншот Укргідрометцентр

У Карпатах вночі температура повітря опуститься до +1 +6 градусів тепла, вдень +5 +10 градусів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, в Україні, крім західних областей, місцями пориви 15-20 м/с.

Як писав портал Стіна, 2 червня рятувальники оголосили в ряді областей перший рівень небезпеки.

Раніше Стіна інформувала, що синоптики попередили, погода в Україні істотно зіпсується.

Нагадаємо, що в Держслужбі з НС попередили про різке погіршення погоди в декількох областях.