Фахівці розповіли, які зміни в організмі можуть попереджати про розвиток раку

Попри те, що за останні 25 років спостерігається зниження рівня смертності від раку, це серйозне захворювання є однією з головних причин передчасної смерті. Хвороба досить підступна, через те, що на ранніх стадіях людина може навіть не знати про серйозні проблеми. Медики перерахували 12 симптомів, які допоможуть своєчасно розпізнати розвиток раку. Про це повідомляє інформаційний портал BBC.

Симптоми раку. Фото: скріншот Youtube-відео

Виникнення здуття і припухлостей

Фахівці відзначили, що багато симптомів раку можуть бути абсолютно безболісними. У зв'язку з цим, медики рекомендують стежити за зовнішніми змінами на шиї, в пахвових западинах, на яєчках чоловічого органу і на молочних залозах у жінок.

Тривалий кашель

Приводом для занепокоєння може стати затяжна задишка, кашель і труднощі в момент ковтання.

Збій в роботі кишківника

На ранніх стадіях розвитку раку, хворі можуть зіткнутися з запорами, діареєю. Також при онкології можливі сліди крові в калі.

Кровотечі

Турбуватися варто в тому випадку, якщо з'явилися несподівані виділення крові з прямої кишки, вагіни, а також при кашлі та в сечі.

Втрата ваги

Медики відзначили, що досить часто хворі на рак вже на початкових стадіях хвороби помічають різке зниження ваги. Такі зміни в тілі можуть свідчити про серйозне збої роботи щитовидної залози. Втрата ваги може також сигналізувати про розвиток діабету.

Сильна втома

Рак може з'їдати людини зсередини, тому хворі люди можуть помітити брак сил і енергії навіть на рутинні справи.

Незрозумілі болі

На перших стадіях онкології можуть виникнути незрозумілі болі, як гострого характеру, так і ниючі, які рідко дають про себе знати.

Поява нових родимок

Медики рекомендують стежити за будь-якими змінами на своєму тілі. Одним з проявів раку може бути поява нових родимок або ж зміна старих.

Проблеми сечовипускання

Під час сечовипускання можуть з'явитися сильні болі, які перешкоджають нормальному процесу життєдіяльності людини.

Зміни в грудях

Нерідко хворі на рак жінки можуть помітити несподівані зміни розміру або форми грудей. Разом з цим може з'явитися дискомфорт в цій області

Втрата апетиту

Багато хворих на ранніх стадіях помічають притуплення почуття голоду. Зниження потреби в їжі теж може свідчити про серйозні проблеми.

Також медики зазначили, серед показників хвороби такі спостереження, як незагойні рани, тривала печія, нудота, блювота. У нічний час може з'явитися сильне потовиділення.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що експерти назвали небезпечну кашу, яка може погубити здоров'я організму.

Також портал Стіна повідомляв, що медики назвали два напої, які допоможуть захистити організм від коронавірусу. Вберегти себе від серйозної хвороби може кожний.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що дієтологи розповіли про небезпеку їжі, яка приготована на грилі. Від таких некорисних страв краще відмовитись.