Всі народні прикмети й заборони, а також чим цей день запам'ятався в історії

У п'ятницю, 4 червня відзначається "Волошковий день" або "Солов'їний день, а в православній церкві шанують пам'ять мученика Василіска Команського. У народі вірили, що в цей день з півнячого гнізда на світ з'являється вогненний змій Василіск, розповідає Уніан.

Церковь. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковь. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі сьогодні відзначається Міжнародний день боротьби з зубним карієсом, День спойлерів, і День безневинних жертв агресії серед дітей. В Україні з 1991 року відзначається День господарських судів, в Польщі - День цивільних прав і свободи, в Сполучених Штатах - День сиру, День обіймів з кішками, День коньяку і День старих дів. У Казахстані святкують День державних символів, в Молдові - День банківського працівника, в Угорщині - День національної єдності, а у Фінляндії - День оборонних сил.

Народні прикмети й заборони 4 червня

  • З ранку сильна роса - попереду рясний урожай;
  • Дме північний вітер - встановиться суха погода на найближчі дні;
  • Яка погода буде сьогодні, такий же вона буде і в грудні.

У цей день під забороною будь-яка робота в городі та на полі. Все, що буде посаджено сьогодні, не проросте, зате земля буде засіяна полином і волошками, які згубно позначаться на врожаї. Також не можна їсти сирі або ж варені некруто яйця.

Чим цей день запам'ятався в історії

У 1800 році в Сполучених Штатах, у Вашингтоні завершили зведення Білого дому, після чого в нього одразу в'їхав президент Джон Адамс зі своєю дружиною. У 1896 році відбулося випробування першого зібраного Фордом автомобіля. У 1925 році заснували автоконцерн "Крайслер". У 1956 році відбулася публікація доповіді Микити Хрущова "Про культ особистості і його наслідки" держдепартаментом Сполучених Штатів.

У 1969 році в Ізраїлі затвердили закон, відповідно до якого назва національної валюти стала "шекель". У 1999 році виявили вірус "Worm.ExploreZip", який зумів вразити тисячі персональних комп'ютерів по всьому світу.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що з'явився повний список свят, які чекають українців вже в червні. Стало відомо, скільки працювати і відпочивати будемо вже в цьому місяці.

Також повідомлялося, що відомий синоптик Микола Кульбіда розповів, в які дні влітку буде найспекотніше. Відзначається, що буде температура до 40 градусів тепла.

Крім того, синоптики розповіли, який погода буде влітку. Стало відомо, що чекати українцям в найближчі три місяці.