Перша Леді України хоче створити нову держструктуру

Дружина президента України Володимира Зеленського Олена заявила, що вважає за необхідне створити нову державну структуру. Таку заяву вона зробила під час зустрічі з Європейською бізнес асоціацією (ЄБА). На сторінці Instagram з'явилися деталі зустрічі.

Олена Зеленська. Фото: скріншот YouTube-відео
Олена Зеленська. Фото: скріншот YouTube-відео

У якості першої леді України на Олену Зеленську покладені важливі зобов'язання. Вони стосуються не тільки супроводу президента України в поїздках і зустрічі важливих гостей.

Олена Зеленська також керує кількома проєктами, наприклад, як модернізація шкільного харчування. Нове меню, яке вже має бути доступне в школах з нового навчального року, тобто 1 вересня, включає 160 страв.

Також дружина президента України проводить роботу спільно з посольствами, щоб в кожній країні при відвідуванні музеїв, меморіалів та інших культурних закладів були доступні аудіогіди українською мовою. З їх допомогою українці зможуть дізнатися історію про місце, яке вони відвідують в тому випадку, якщо вони не знають іноземну мову.

Вказується, що в Україні на законодавчому рівні не закріплений ніяк чин першої леді України й Олена Зеленська хоче це виправити.

Вона вважає за необхідне створити Офіс першої леді України, який буде вести справи, покладені на дружину президента України.

На зустрічі ЄБА Олена Зеленська поділилася, що приходить в офіс президента, де її ніхто зі співробітників в принципі не чекає. В той самий час, у неї є обов'язки, виконання яких від неї чекають.

Тому, Олена Зеленська і вважає, що їй теж повинна бути призначена держструктура, а також щоб її робота була формально узаконена.

Перша леді України поділилася, що їй зараз допомагає троє співробітників. Всього дружина президента України працює в 4-х напрямках - культурна дипломатія, реформування харчування в школах країни, супровід президента України та безбар'єрність.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Олена Зеленська з'явилася з новою зачіскою і кольором волосся на відео.

Також ми писали, що перша леді поділилася планами дочки Олександри після закінчення 11-ого класу. Чи планує дочку Зеленського вчитися за кордоном?

Нагадуємо, що дружина Зеленського розповіла журналістці телеканалу 1+1, як виглядала держдача, в якій зараз з дітьми живе президентське подружжя.