Підприємці в подиві від незрозумілих боргів за комунальні послуги

Дуже часто, замість того щоб полегшити життя бізнесу і громадянам, в Україні електронні державні системи стають причиною різних проблем. Найчастіше, з такими проблемами стикаються підприємці. Про це інформує ubr.

Платіжки.  Фото: скріншот YouTube-відео
Платіжки. Фото: скріншот YouTube-відео

Саме їм податкова часто почала приписувати незрозуміло звідки взялися метри квадратні, а також почали відмовляли в реєстрації підприємств, і навіть не дозволяють переходити через борги по комуналці на "спрощенку".

Варто відзначити, що блокувати почали рахунки підприємців, навіть якщо житло числиться за фізичною особою. Крім того, нікого абсолютно не хвилює, що в тих квартирах ці бізнесмени вже давно не проживають.

Відмовити в компенсації можуть навіть за борги родичів. Такою проблемою зіткнулася жінка підприємець, яка працює в сфері торгівлі. Вона, через додаток "Дія" подала заявку на отримання компенсації через карантин, розмір якої повинен був скласти 8 тисяч гривень, але у відповідь жінка отримала багатотисячні борги за комунальні послуги за місцем прописки в іншому місті, в якому проживають її рідні, але не она сама. Крім того, підприємниця була в шоці і навіть не підозрювала про те, що родичі не платили компослуги. Жінці заблокували її рахунку, та й до того ж, їй не вдалося отримати квитанції, щодо оплати комунальних послуг від своїх родичів.

Схожа ситуація з боргом виникла і у журналістки, яка працювала на дому але при цьому оформила собі ФОП. Жінка теж через додаток вирішила перейти на "спрощенку", але у відповідь отримала повідомлення про те, що у неї борги по комуналці.

Як виявилося, борги їй приписали за квартиру в іншому місті, в якому та вже давно не проживала. Таким чином, вийшло, що податкова помилково "приписала" жінці зайві квадратні метри її старої квартири, в якій та вже давно не проживала. І щоб перейти на спрощену систему оподаткування, їй довелося заплатити кілька сотень гривень штрафу.

Крім того, всі звинувачення на адресу додатка "Дія" в мінціфре відкинули. Вони пояснили це так, що перед тим, як виплатити допомогу, їм потрібно перевірити ФОП в реєстрі Пенсійного фонду і переконатися в тому, чи підходять вони під певні умови.

Також в Міністерстві цифровий трансформації відзначили, що "Дія" не може заблокувати рахунки підприємців, оскільки нічого про них не знає.

До слова, раніше "Стіна" розповідала про корисну функцію, яка допоможе залишити в цілості й схоронності всі дані, що знаходяться в особистих чатах Viber.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що "Київстар" не підійматиме тарифи для своїх абонентів, але тільки тимчасово.

А до цього ми писали про те, що в "Vodafone" повідомили, хто зможе користуватися безплатним мобільним зв'язком.