Завдяки новим вимогам, в Україні може збільшитися кількість ЦНАП

У Кабінеті міністрів були прийняті певні методичні рекомендації щодо критеріїв до територіальної доступності центрів надання адміністративних послуг. Про це повідомляється на засіданні Кабміну, запис якого був опублікований на Youtube.

Нові вимоги. Фото: скріншот Youtube-відео

Згідно з новими вимогами, відстань до центру надання адмінпослуг не повинно бути більше ніж 14 кілометрів. У тому випадку, якщо територіальна доступність встановлюється часом, який йде на дорогу, то нові вимоги передбачають не більше двох годин пішої або ж до 30 хвилин їзди на громадському транспорті.

За попередніми даними, в Кабінеті міністрів можуть збільшити кількість центрів адміністративних послуг у великих містах. Так, наприклад жителям столиці України доводиться витрачати на дорогу до ЦНАПу більше ніж 2 годин, через те, що в Києві фіксуються великі пробки, і сама територія міста досить велика. Слід зазначити, що час встановлення місця розташування точки доступу буде враховуватися і кількість населення, яке проживає в тому чи іншому місті.

Таким чином, нові вимоги допоможуть українцям спростити процес звернення до центрів адмінпослуг, і скоротити час на розв'язання різних питань. У Кабміні зазначили, що методичні рекомендації розроблені з метою забезпечення єдиного підходу до цього процесу.

Варто відзначити, що центр аднмінпослуг встановлюється в населених пунктах згідно з рішенням місцевої влади. Тому ЦНАП може бути розміщений навіть в іншому населеному пункті в межах території сільської або місцевої територіальної громади, який знаходиться ближче до географічного центру відповідного підрозділу.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що представники Пенсійного фонду пояснили українцям, як підтвердити трудовий стаж без запису в спеціальному документі.

Також портал Стіна повідомляв, що в Кабміні не будуть примушувати українців переходити на отримання виплат від держави на банківську карту.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що народні депутати зареєстрували законопроект, який передбачає перерахунок виплат пенсіонерів.