У Пенсійному Фонді України зробили важливу заяву про виплати

У ПФУ регулярно оприлюднюють звіти про фінансування виплат. Так, вже сьогодні, 2 червня, стало відомо, що регулятор почав фінансування вже червневих пенсій. Така інформація з'явилася на офіційній сторінці фонду в соціальній мережі.

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Підкреслюється, що на виплати вже направили суму в розмірі 1,3 мільярда гривень. Варто відзначити, що це далеко не всі засоби: ПФУ нараховує виплати поступово протягом місяця, згідно заздалегідь затвердженим графіком. Всі пенсіонери ж отримують свої кошти в певні дати, заздалегідь обумовлені ще під час виходу на заслужений відпочинок.

Варто зазначити, що в травні ПФУ закінчив фінансування 25 числа. Всього за минулий місяць на пенсійні виплати було перераховано 42,6 мільярдів гривень. При цьому сума зросла навесні, враховуючи і нових пенсіонерів, і проведену індексацію, в результаті якої, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, громадяни отримали надбавки: в середньому збільшення були в розмірі 300 гривень (мінімальна надбавка - 100 гривень).

Вже цієї осені очікуються надбавки громадянам, які старше 75 років. Вони будуть отримувати щомісяця додаткові 400 гривень. Примітно, що зараз такі ж надбавки отримують українці, які старше 85 років. Таким чином, влада планує поступово знижувати цей віковий поріг, поступово підвищуючи пенсійні виплати українцям. Крім того, вже зараз влада розробляє накопичувальну систему, яка дозволить громадянам і самостійно відкладати на старість. Очікується, що в майбутньому це дасть можливість підвищити середній розмір виплат до 7 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні будуть піднімати тарифи на електроенергію. Стало відомо, скільки громадяни стануть платити за комунальні послуги.

Також повідомлялося, що в Україні будуть міняти пенсійний вік. Стало відомо, кого торкнуться зміни і у скільки років громадяни зможуть виходити на заслужений відпочинок.

Крім того, змінили правила нарахування субсидій на комунальні послуги. Експерти пояснили, кому тепер можуть відмовити в державну допомогу на комунальні послуги.