Фахівці розповіли, чим загрожує клаптикове утеплення квартир в багатоповерхівці

Фахівці впевнені, що "клаптикове" утеплення квартир руйнує конструкцію стін і будинку, а також називають таке утеплення "бомбою уповільненої дії". Спочатку в сусідніх квартирах з'являється цвіль і грибок, після чого вона поширюється на весь будинок. Про це заявляють фахівці з Державного Науково-Дослідного Інституту Будівельних Конструкцій.

"Клаптикове" утеплення стін. Фото: скріншот Youtube
"Клаптикове" утеплення стін. Фото: скріншот Youtube

Утеплення однієї квартири може підвищити температуру повітря в цій квартирі на кілька градусів. Однак, в сусідніх квартирах з часом може з'явитися цвіль, через те, що на стіні з'являється вода, яка не зможе випаруватися, і виникне сприятливе середовище для виникнення грибка.

Крім того, через різницю температур зовнішньої стіни будинку, виникають мікротріщини, які з кожним роком ставатимуть все ширше, ведучи до руйнування стін всього будинку.

За словами представників компаній, які займаються утепленням зовнішніх стін багатоквартирного будинку, середня ціна обшивки однієї квартири коштує дев'ятсот грн. При цьому в фірмах не заперечують, що у сусідів може виникнути цвіль.

Однак, за словами фахівців з ДНДІ СК, цвіль не може виникнути тільки в одній квартирі, вона поступово буде поширюватися на весь будинок. Крім того, може виникнути переміщення стикових з'єднань. Це призведе до порушень норм безпеки.

Особливої ​​шкоди "клаптикове" утеплення приносить панельним багатоповерхівкам, де утеплювач закриває міжпанельні шви, в які потрапляє волога з верхніх поверхів. Через погану циркуляцію повітря корозія на металевих конструкціях посилюється, що може вплинути на цілісність панельної конструкції.

Як писав портал Стіна, Мінюст розповів деталі реєстрації житла в новобудовах, що потрібно знати українцям.

Раніше Стіна інформувала, що Мінсоцполітики не призначила автоматично субсидію тим громадянам, які володіють квартирою понад 130 квадратних метрів і домів понад 200 квадратів.

Нагадаємо, в Мережі розповіли, за які послуги українцям виставляють рахунок за повірку газових лічильників.