ПриватБанк і Visa запустили пілотний проект по біометричної системи безпеки

Така інформація з'явилася на офіційному порталі фінансової установи. Відзначається, що пілотний проект з безпеки зараз вже доступний в Київському ліцеї №157. Відомо, що систему зробили на базі FacePay24. Стало відомо, як це працює.

ПриватБанк. Фото: YouTube, скрін
ПриватБанк. Фото: YouTube, скрін

Варто відзначити, що в багато навчальні заклади потрібно приходити виключно з пропуском. Однак учні можуть їх втрачати або забувати. При новій системі досить буде просто подивитися в камеру, і підтвердити цим свою особистість. Відомо, що таку технологію реалізовувала компанія VIATEC в партнерстві з компанією Инфотех.

Примітно, що така система безпеки не тільки спростить школярам життя, але і дасть більше спокою батькам. Відзначається, що також буде доступна функція пуш-повідомлень, які будуть приходити на номери мам і тат учнів. Таким чином, батьки зможуть дізнаватися, скільки часу їхня дитина увійшов в школу, і у скільки часу дитина вже вийшов з будівлі навчального закладу.

Що стосується камер, то вони не тільки ідентифікують особу людини. Підкреслюється, що камери здатні навіть зрозуміти, надів чи школяр або педагог медичну маску. Якщо засобів індивідуального захисту немає, то система буде нагадувати про це. Дуже корисна функція, враховуючи, що в Україні триває карантин на тлі спалаху коронавіруса.

Надалі очікується, що на базі такої системи безпеки буде створена і цифрова екосистема. Завдяки цьому педагоги отримуватимуть доступ до своїх кейсів і методичками, а учні - до всього навчального контенту. У компанії Visa переконані, що подібне нововведення допоможе ще краще відстежувати успішність учнів.

Система FaceID в школі. Фото: ПриватБанк

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні хочуть збільшити ліміт транзакцій коштів на банківські картки. Стало відомо, на скільки зросте «поріг».

Також повідомлялося, що в Національному банку України вирішили змінити правила щодо автоматичного арешту коштів боржників на банківських картках. Стало відомо, що тепер стане інакше.

Крім того, мобільний оператор Vodafone роздає абонентам безкоштовні хвилини для розмов, а також мегабайти інтернету. Стало відомо, хто та як може отримати такі бонуси.