Перелік доріг, які можуть стати автобанами

Міністерство інфраструктури України планує залучати приватних інвесторів на ринок українських автошляхів. По плани Уряду повідомляється у Програмі державно-приватного партнерства у дорожній галузі.

Дорога. Фото: скріншот Youtube-відео
Дорога. Фото: скріншот Youtube-відео

Якщо Мінінфраструктури вдасться реалізувати цей проєкт, то 14 українських доріг можуть з часом стати автобанами. Інвесторам планують спочатку запропонувати 6 доріг, які після ремонту вони будуть й надалі їх утримувати.

На даний час у переліку вказані такі важливі траси, як:

  • M-29, M-04, M-18, розташовані на дорозі Харків - Дніпро - Запоріжжя;
  • М-03 Бориспіль - Полтава;
  • М-14 Херсон - Миколаїв;
  • М-06 Київ - Житомир - Рівне;
  • М-07, М-19 Ягодин - Ковель - Луцьк;
  • М-04 Н-11 Дніпро - Кривий Ріг - Миколаїв.

Їх планують першими в Мінінфраструктури запропонувати інвесторам для роботи. Ці траси обрані не просто так, адже на них відмічається активний рух транспорту, що провокує найбільший знос дорожнього полотна. У будь-якому разі незабаром їх треба буде ремонтувати, тобто потрібні кошти. У планах Мінінфраструктури потім передати в утримання інвесторів ще 14 доріг.

Вказано, що після ремонту цих трас інвесторами за проїзд по дорозі водіям не треба буде платити. Планується, що інвестори будуть отримувати гроші з Дорожнього фонду.

Іншими словами, за проїзд по таким дорогам будуть сплачувати державі платники податків, ті своєю чергою інвесторам.

Це виглядає наступним чином, інвестори погоджуються на ремонт або будівництво дороги власним коштом. Після будівництва, інвестори цю дорогу продовжують експлуатувати, а держава упродовж наступних 20-25 років їм буде компенсувати витрати.

Однак, "умовно платними" можуть стати 20 магістралей в Україні, їх протяжність становить 10 тисяч кілометрів.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в Києві біля відомого ТЦ відбулася аварі на тепломережі, кадри з міста НП.

Також ми писали, що на українських дорогах почали встановлювати так звані "Берлінські подушки", що це таке та яка користь від нового обладнання.

Нагадуємо, що на деяких вулицях у столиці діє обмеження швидкості руху до 30 км на годину, деталі.