Прогноз погоди на суботу, 29 травня

Судячи з прогнозу синоптиків, погода на вихідні, 29 та 30 травня буде не дуже сприятливою для відпочинку на природі. Починаючи з суботи, 29 травня в Україні суттєво знизиться температура, а також по всій країні пройдуть дощі з грозами. Детальний прогноз погоди з'явився на Facebook-сторінці Українського гідрометцентру.

Опади. Фото: скріншот YouTube-відео
Опади. Фото: скріншот YouTube-відео

Синоптики попереджають, що останні дні травня будуть досить прохолодними та з суттєвими опадами.

У суботу, 29 травня різке зниження температури відчують на собі жителі Заходу України. Там вдень повітря прогріється від +15 до +18.

У повідомленні синоптики попереджають мешканців північних, південних та центральних областей України про значні дощі, у деяких регіонах може випасти град та прогнозуються шквали 15-20 м/с.

Тому, слід бути обережними під час перебування у негоду на вулиці, не намагатися перечекати дощ під деревом, а знайти більш безпечне місце. Власникам автомобілів варто подбати про безпечне місце для паркування.

У інших областях України буде ще не так прохолодно, але вже відчуватиметься зміна погоди.

На Півночі України буде трохи тепліше, ніж у західних областях - +19...+21. У столиці буде трохи прохолодніше - лише +17...+19. При грозі варто закрити вікна у приміщенні та відімкнути електроприлади.

У Центрі України повітря досягне відміток +19...+21. На Півдні України не дивлячись на опади, прогнозується на декілька градусів вища температура у Херсоні - +24...+26, Запоріжжі - +25...+27. А ось в Одесі та Миколаєві буде +21...+23.

Ще жаркіше ще побуде температура на Сході України. У Луганську очікується +26...+28, а у Донецьку та Харкові - +25...+27.

За прогнозом, у неділю, 30 травня похолодання вже буде відчутним по всій країні. Температура знизиться у середньому на 3-5 градусів. Також синоптики прогнозують 30 та 31 травня помірні дощі.

Погода на 29 травня. Фото: meteo.gov.ua

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що з'явився детальний календар святкових та вихідних днів на перший місяць літа - червень.

Також ми писали, що в Укргідрометцентрі вже поділилися попереднім прогнозом погоди на червень, яка прогнозується середня температура та скільки опадів повинно випасти.

Нагадуємо, що "Укрзалізниця" з 29 травня запускає потяги на нові туристичні маршрути, деталі.